Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler türk telekom Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water) Avrupa Robotik Topluluğu Audi FAW NEV Company Audi Ve Alibaba Audi Çin Başkanı Werner Eichhorn

Ulaştırma Bakanlığı’ndan “Okul Servis Aracı” Açıklaması

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’ne göre, öğrenci taşıyacak araçların özel izinli taşıtlar olması, servis şoförü ve rehber personelin ise uyuşturucu ve çocuk istismarı suçlarından affa uğrasalar dahi hüküm giymemiş olmaları gerektiğini hatırlattı.

Ulaştırma, Denizlik ve Haberleşme Bakanlığı, son günlerde basın yayın organlarında yer alan öğrenci servisi ihalelerinde Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği nedeniyle firmalar arasında gerginlik yaşandığı yönündeki haberlere ilişkin açıklama yaptı. Yapılan açıklamada, bakanlığın yetki ve sorumluluğunda bulunan Okul Servis Araçları Hizmet Yönetmeliği’nin ilgili maddeleri hatırlatılarak, okul servis aracı işleten kişi ile anlaşma yapılması halinde dahi, taşıma yapılacak taşıtların “Okul Servis Aracı” olması, taşıt sahibi firmaların da Yönetmelikte öngörülen tüm yükümlülüklerini yerine getirmesi gerektiği bildirildi.
Yönetmelikte, öğrenci taşıyacak araçların özel izinli taşıtlar olması, servis şoförü ve rehber personeli olunabilmesi için ise uyuşturucu ve çocuk istismarı suçlarından affa uğrasalar dahi hüküm giymemiş olunması şartlarının yer aldığı belirtildi.
Bakanlık, Öğrenci Servisi ihalesini yapan mercilerin yönetmelikte yer alan şartları, ihale şartnamesine koymak zorunda oldukları bilgisini de paylaştı.
Ulaştırma Bakanlığı, öğrenci taşımacılığına yönelik yasal düzenlemenin kendileri tarafından yapıldığını, söz konusu taşımaların denetiminin ise Valilikler ve kolluk kuvvetleri (Polis, Jandarma, Zabıta) aracılığıyla yapıldığını, çalışma şartları yönünden Milli Eğitim Bakanlığı ve diğer ilgili kuruluşların da mevzuatları çerçevesinde her türlü denetimi yapabileceğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.