Öne Çıkanlar çin tbmm gündem chp palandöken facebook Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu

Üst Düzey PKK Yöneticisi Öldürüldü Mü?

Türk Silahlı Kuvvetleri, son bir ayda Irak kuzeyine Türk jetleri tarafından yapılan harekatlarda aralarında "sözde üst düzey örgüt yöneticisinin" de bulunduğu 80 bölücü terör örgütü mensubu teröristin öldürüldüğünü bildirdi.

TSK'dan yapılan açıklamada, "15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Irak Kuzeyi Metina bölgesine yapılan hava harekatında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirilmiştir" denildi.

-DÜN 12 TERÖRİST ÖLDÜRÜLDÜ... BEŞ TERÖRİSTİN CESEDİ BULUNDU-

Mardin Nusaybin’de devam eden operasyonda operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan üç bölücü terörist öldürüldü. Operasyonda toplam öldürülen terörist sayısı 440 oldu. 42 bölücü terör örgütü mensubu terörist teslim olurken, daha önce öldürülen beş teröristin cesedi bulundu. İki Kaleşnikof piyade tüfeği ve 210 fişeği ele geçirildi, operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından üç bina yakıldı. Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 93'e ulaştı. Dokuz el yapımı patlayıcı imha edildi. Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.036 oldu.

Şırnak’ta devam eden operasyonda dokuz terörist öldürüldü. Toplam öldürülen terörist sayısı 441’e ulaştı. Üç Kaleşnikof piyade tüfeği, 16 şarjörü ve 419 fişeği, üç el bombası, 16 havan mühimmatı, bir dürbün ve bir kamera ele geçirildi. Operasyon bölgesinden kaçmaya çalışan teröristler tarafından üç bina yakıldı. Operasyonda, toplam yakılan bina sayısı 140'e ulaştı. İki el yapımı patlayıcı imha edildi Operasyonda, toplam imha edilen el yapımı patlayıcı sayısı 1.353 oldu.

Bingöl Yayladere’de, arazide tespit edilen altı, Hakkâri Çukurca’da, arazide tespit edilen bir el yapımı patlayıcı imha edildi.

Ağrı Doğubayazıt’da icra edilen operasyonda; bölücü teröristlerce kullanıldığı tespit edilen iki sığınak içinde içleri toplam 590 kilo petrol türevi madde ve çivilerle desteklenmiş amonyum nitratla doldurulmuş altı adet 30 litrelik plastik bidon, patlatmaya hazır halde beş adet 12 kg’lık büyük tüp ve 21 adet üç kg’lık piknik tüpünden oluşan 32 el yapımı patlayıcı bulundu. 40 kg un, 20 kg şeker,10 paket çay, 35 kg peynir, 15 kg zeytin muhtelif yaşam malzemesi ele geçirildi.

Diyarbakır’da 12, Muş’ta bir, Antalya’da bir, Hakkâri’de bir, Mersin’de bir ve Şanlıurfa’da bir olmak üzere toplam 17 bölücü terörist yakalandı, bir av tüfeği ele geçirildi.

15 Nisan 2016 ve 18-23 Mayıs 2016 tarihlerinde, Irak Kuzeyi Metina bölgesine yapılan hava harekatında, aralarında sözde üst düzey örgüt yöneticisinin de bulunduğu 80 bölücü terör örgütü mensubu terörist etkisiz hale getirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.