Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

Vali Şahin ve Başkan Topbaş'tan Yağış Uyarısı

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da etkili olan sağanak yağışların öğle saatlerinden sonra etkisini artıracağını belirterek, vatandaşlardan duyarlı olmalarını ve uyarıları dikkate almalarını istedi.

İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul’da gece saatlerinden beri süren sağanak ve gök gürültülü sağanak yağışla ilgili gazetecilere açıklamalarda bulundu. Yağışların mevsim normallerinin birkaç katı olması sebebiyle bazı altgeçitlerde su birikmeleri olduğunu ve ekiplerin bu noktalara hızla müdahale ettiğini belirten Şahin, “Hem belediyemizin ekipleri hem de AFAD ekipleri bu baskınlarla bir taraftan mücadele ederken, trafiğin akışının düzenlenmesi noktasında da Emniyet Müdürlüğümüzün ekipleri ve Jandarma Komutanlığımızın trafik timleri görev başındalar ve her noktada bütün ekiplerimizle birlikte trafiğin rahat akışı için gayretle görev yapmaktalar” diye konuştu.

ŞAHİN: BU YAĞIŞ AKŞAMA KADAR DEVAM EDECEK
Vatandaşlardan, “bugün bu yağış akşama kadar devam edecek dolayısıyla trafiğe mümkün mertebe özel araçlarıyla çıkmamaları ve ihtiyaç olursa da toplu taşıma araçlarını kullanmaları” ricasında bulunan Vali Şahin, “Bu noktada bütün ihbar hatlarımız açıktır, hem belediyenin hem AFAD’ın hem de 155, 156 ihbar numaralarımız vatandaşlarımızın hizmetine açıktır. Bu uzun yıllardır yaşanmayan ölçüde bir yağış düşüşünü bugün yaşıyoruz. Bunları hızla ve vatandaşımızı en az rahatsız edecek şekilde telafi etmeye çalışıyoruz” dedi.
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, İstanbul’un normal yağışların çok üstünde bir yağış aldığını belirterek, “Bir saat içerisinde 65 kilogram doğu bölgelerde ve merkezde, batı bölgelerde 110 kilogram, ki Temmuz ortalaması 32 kilogram olarak verilmekte, çok yoğun bir yağış geldi” dedi.

TOPBAŞ: BİRKAÇ NOKTADA CİDDİ BİR ALTGEÇİT TIKANMALARI OLUŞTU
Geçmişte bundan daha az yağışlarda çok daha fazla ihbarlar alındığını belirten Topbaş, İstanbul’daki genel duruma ilişkin şunları söyledi:
“Birkaç noktada ciddi bir altgeçit tıkanmaları oluştu. Diğer noktalarda mümkün mertebe müdahale edilerek çözüldüğünü söyleyebilirim. Tabii yurttaşlarımızın da yardımcı olması lazım. Trafiğe çıkmama açısından uyarılara dikkat verirlerse daha rahat bir yaşam sürebiliriz. Karayollarımızda ve metro istasyonlarımızda bir iki noktada, onlara da müdahale edildi. Bundan sonra daha ciddi bir yağmur beklenmekte ve daha büyük ölçeğe gelebilir. Endişemiz şu, toprak doyduğu için yağacak olan yağmur tamamen alt bölgelere, çukur bölgelere doğru inebilir. Bu bakımdan daha hassasiyet gerekiyor.

TOPBAŞ: 45 DAKİKADA 65 KİLOGRAM YAĞIŞ
Şunu da söyleyebilirim, geçmiş yıllarda Ayamama’da yaşanan bir yağış vardı bir saat içerisinde 80 kilogram/metrekare idi. Burada aynı yağışı aldık bu yıl ama Ayamama’da bir problem yok. Yani 45 dakikada 65 kilogram ortalama olarak 80 kilogram demektir. Bu sıkıntı yaşanmadı. Hassasiyet gösterilirse hep beraber bu sıkıntıyı aşarız.
Tavukçu Deresi’nde bir miktar taşkın gördük, Merter’de oldu, Unkapanı altgeçidinde, Yenikapı’da Samatya geçitlerinde oldu. Avrasya tüneli tek yönlü kapatıldı. Asya’dan Avrupa’ya geçişte bir problem olmadı. Avrupa’dan Asya’ya geçişte Yenikapı ve Samatya geçişlerinin su almış olması sebebiyle geçilmez olduğu için tek yönlü kapatıldı.”

TOPBAŞ: SU BASMA SEVİYESİNİN ALTINDAKİ KONUTLAR BOŞALTILDI
Topbaş, bazı bölgelerde su basma seviyesinin altında inşa edilmiş olan konut birimlerinin bir sıkıntı olmasın diye ekipler tarafından boşaltıldığını ve vatandaşların otellere veya misafirhanelere yerleştirildiğini söyledi. Şu anda arazide 6 bin 388 personelin ve bin 194 aracın aktif olarak çalıştığı bilgisini verdi.

TOPBAŞ: CAN KAYBI YOK MADDİ HASAR TELAFİ EDİLECEK”
İBB Başkanı Topbaş, can kaybı olmadığını belirterek, maddi hasarların tespit edilerek telafi noktasında çalışmalar yapılacağını söyledi. İstanbul Valisi Şahin ise, saat 14’ten sonra tekrar yoğun bir yağış beklendiğini ve yağışların akşam saatlerine kadar süreceğinin tahmin edildiğini ifade etti

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.