Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook akbank Pandemi İdlib Kuşadası Belediyesi Akşener AİLE

YAŞ Üyeleri Anıtkabir'i Ziyaret Etti

Başbakan Binali Yıldırım başkanlığındaki Yüksek Askeri Şura Üyeleri Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defterine yazdığı mesajda, “Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir” ifadesini kullandı.

Olağanüstü Hal (OHAL) kapsamında çıkarılan Kanun Hükmünde Kararname ile yapısı değiştirilen Yüksek Askeri Şura Üyeleri Başbakan Binali Yıldırım Başkanlığı’nda Anıtkabir’i ziyaret etti. Başbakan Binali Yıldırım, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Başbakan Yardımcıları Numan Kurtulmuş, Nurettin Canikli, Mehmet Şimşek, Yıldırım Tuğrul Türkeş ve Veysi Kaynak, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, İçişleri Bakanı Efkan Ala ve Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Kara Kuvvetleri Komutanı Orgeneral Salih Zeki Çolak, Deniz Kuvvetleri Komutanı Oramiral Bülent Bostanoğlu ve Hava Kuvvetleri Komutanı Hava Orgeneral Abidin Ünal’dan oluşan YAŞ üyeleri, Başbakan Binali Yıldırım, başkanlığında üzerinde “YAŞ üyeleri” yazan çelenkle Aslanlı Yol'dan yürüdü. Başbakan Yıldırım'ın, Atatürk'ün mozolesine çelenk bırakmasının ardından, saygı duruşunda bulunuldu. Yıldırım başkanlığındaki heyet, mozoleye çıkan merdivenin önünde hatıra fotoğrafı çektirdikten sonra, Misak-ı Milli Kulesi'ne geçti.

Başbakan Yıldırım, Anıtkabir Özel Defteri’ni imzalayarak şunları yazdı:

“Büyük Atatürk, Yüksek Askeri Şura Heyeti olarak huzurlarındayız. Hakimiyet kayıtsız şartsız milletindir, ilkesini eksiksiz olarak hayata geçirmek, demokrasimizi en ileri düzeye ulaştırmak ve milli iradeyi tehdit eden bütün unsurları bertaraf etmek için var gücümüzle çalışıyoruz. Biliyoruz ki ülkemiz demokrasi, hukuk ve adalet temelinde güçlendikçe siyasi, askeri, ekonomik ilerlemesini sürdürecek, bölgemizde barış ve huzur için umut kaynağı olacaktır. Dünyanın güçlü devletleri arasında bulunan Türkiye Cumhuriyeti masum çocukların bile hedef alındığı haince terör faaliyetlerini, darbe teşebbüslerini ve vatandaşlarına yönelecek her türlü tehdidi bertaraf edecek kudrettedir. Bu anlayışla 2016 yılı Ağustos dönemi Yüksek Askeri Şura çalışmalarınızın hayırlı olmasını diliyor, bize bağımsız bir devlet bırakan bütün şehitlerimizi rahmetle, minnetle, kahraman gazilerimizi şükranla anıyoruz. Ruhun şad olsun.” 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.