Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Yeni Yasama Yılında Meclis Başkanından Yeni Anayasa Vurgusu

TBMM’de yeni yasama yılı başladı. Meclis Genel Kurulu’nun açılışında konuşan TBMM Başkanı İsmail Kahraman’ın yeni anayasa vurgusu dikkati çekti. Kahraman en öncelikli konulardan birinin sade, sivil, demokratik, hürriyetçi ve merkezinde bireyin olduğu yeni bir anayasa yapmak olduğunu vurguladı.

“BEYNİ YIKANMIŞ, ASKER KIYAFETLİ TERÖRİST BİR GRUP”
TBMM Başkanı konuşmasında, “15 Temmuz 2016 Cuma gecesi, bir ihanet şebekesi, millî varlığımıza ve bütünlüğümüze kast etmeye kalkıştı. Millî iradeyi hiçe sayan, demokratik bir hukuk devleti olan Türkiye’mizin varlığına kast eden, beyni yıkanmış, asker kıyafetli terörist bir grup, namuslarına teslim edilmiş millete ait silahları, milletin bağrına doğrulttu. Tarihimizde olmayan ve dünya tarihinde de ender rastlanan bir trajediyi yaşadık. Milli egemenliğin temsilcisi olan Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalandı, helikopterlerin ateşlerine maruz kaldık.

MİLLETVEKİLLERİNE TEŞEKKÜR ETTİ
Tanklar namlularını Meclis’e çevirmişken, uçakların bombaları ve helikopterlerin açtığı ateşlerin altında, her türlü zorluğu ve şehadeti göze alarak Meclise koşan ve gece boyunca Meclis’te yapılan toplantıya katılan değerli milletvekillerimize tekraren teşekkür ve takdirlerimi sunuyorum.

“MUHTEREM CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN CESUR, DİRAYETLİ ÖNDERLİĞİNDE”
Millî iradeyi gasp etmek isteyen hainlerin darbe kalkışması, Muhterem Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın cesur, dirayetli önderliğinde halkımızı meydanlara çağırması ve bütün milletimizin parti farkı gözetmeksizin meydanları doldurması ve tanklara göğüslerini siper etmesi ile önlendi.
Milletimizin DNA’sında yiğitlik, korkusuzluk ve cesaret vardır.

“BİR DAHA DARBE OLAMAYACAĞINI İSPAT ETTİ”
Milletimiz, 15 Temmuz gecesi demokrasiyi özümsediğini, bir daha darbe olamayacağını ispat etti. Camilerden yükselen selâlar, ezanlar, gece boyu süren demokrasi nöbetleri ile millet darbeyi yendi; Türkiye’de artık darbe devrini kapattı.

“YAŞAYAN MÜZE”
Bu arada hainler tarafından atılan bombalarla Meclisimizin fiziki yapısı büyük zarar gördü. Bir bölümü ‘Yaşayan Müze’ olarak aynen muhafaza edeceğiz. Bunun dışında kalan yerler için genel bir düzenleme gerekmektedir.
Milletimizin Meclisimizden beklentilerini boşa çıkarmamalıyız. Medenice tartışarak, konuşarak bu beklentileri karşılamak durumundayız. Bu konuda dört siyasi partimizin de uzlaşma kültürünü yaşatarak, verimli bir yasama yılı geçirmemize katkı sunacaklarına inanıyorum.
Meclis olarak bu dönemde oldukça yüklü bir gündem bizi beklemektedir. Türkiye'mizin muasır medeniyet yarışında önde giden bir ülke olması için ihtiyaç duyduğumuz düzenlemeleri daha fazla gecikmeden yapmalıyız.

YENİ ANAYASA VURGUSU
En öncelikli konularımızdan biri sade, sivil, demokratik, hürriyetçi ve merkezinde bireyin olduğu yeni bir anayasa yapmaktır.
Toplam 177 maddeden oluşan Anayasa, 114 ayrı değişikliğe uğramıştır. Böylesi insicamını ve bütünlüğünü kaybetmiş bir Anayasa daha fazla Türkiye’yi taşıyacak durumda değildir.

“EN GENİŞ MUTABAKATLA YERİNE GETİRMELİYİZ”
Yeni Anayasa yapılması konusu toplumumuzun beklentisi ve bütün partilerimizin milletimize taahhüdüdür. Bu taahhüdü, mümkün olan en geniş mutabakatla yerine getirmeliyiz.

İÇTÜZÜK VURGUSU
Bunun yanında Meclis çalışmalarını düzenli hale getirecek yeni bir iç tüzük tanzim etmemiz gerekmektedir.
Meclis kanun üretim merkezi değildir. Başka görevlerimiz de var. Çalışmaları kilitleyen, kavgalı oturumlara sebep olan temel felsefe bir an önce değiştirilmelidir.

“SİYASİ PARTİLER, SEÇİM VE MİLLETVEKİLLERİ KANUNLARI”
Gündemde olması gereken diğer konular arasında Siyasi Partiler, Seçim ve Milletvekilleri Kanunları da vardır.
Milletimiz, içeriden ve dışarıdan büyük tehditlerle karşı karşıyadır. Bir yandan kardeşi kardeşe düşürmeye çalışan bölücü terör örgütü PKK, bir yandan dış güçlerin maşası olarak üzerimize salınan DAEŞ çeteleri ile bunlarla kol kola devletimize suikast düzenleyen Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ), ittifak halinde saldırıya geçmişlerdir.
Türkiye’mizin huzur ve güvenliğini bozmak, kalkınmasını engellemek isteyen bu şer güçlere karşı asker ve polisimiz tarafından kararlı bir şekilde yürütülen mücadele mutlaka başarıyla neticelenecektir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi olarak teröre karşı yürüttüğü haklı ve kararlı mücadelede, her zaman üzerimize düşen vecibeleri yerine getireceğiz. Vatan, millet, devlet ve ay yıldızlı bayrağımızın tekliğini ilelebet sürdüreceğiz.
Milletin temsilcileri olarak görevimiz, ülkemizi bir daha tehditlere maruz kalmayacak, suikastler tertip edilemeyecek duruma kavuşturmaktır. Bu konuda millî birlik ve dayanışma ruhu ile hareket etmemizin ehemmiyeti malumlarınızdır.
Sözlerime son vermeden Meclisimizin açılışından günümüze kadar hizmeti geçen Kemal Atatürk ve silah arkadaşları başta olmak üzere, hiçbir dünyevi düşünce taşımadan fedakârca gayret gösteren değerli zevâtı ve birçok meçhul kahramanı saygıyla anıyorum.
Milletimizin birliği, devletimizin varlığı, vatanımızın güvenliği için şehit olmuş asker, polis, geçici köy korucusu ve tüm şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize minnet ve şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.