Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook Kuşadası Belediyesi Akşener Pandemi Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk AİLE

Yıldırım: "Eskişehir FETO’cuların Eline Geçmişti"

Başbakan Binali Yıldırım, 15 Temmuz gecesi İstanbul’dan Ankara’ya gelmeye karar verdiğini belirterek, “Yol boyunca darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı’dan uçakların kalkmasını ve insanlarımız üzerine bomba yağdırmasını önlemek için Eskişehir’le, hava kuvvetlerimizin kalbi olan Eskişehir’le sürekli temas halinde oldum. Ama bilmediğimiz bir şey vardı, orası da FETO’cuların, darbecilerin eline geçmişti” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Eskişehir'de sivil toplum kuruluşları ve iş dünyasının temsilcileriyle bir araya geldi. Yıldırım, burada yaptığı konuşmada sözlerine 15 Temmuz darbe girişimi sırasında Eskişehir’in gösterdiği kahramanlıktan bahsetti o geceyi anlattı. “Eskişehir bize kız vermeden epey ot yoldurdu” diyen Yıldırım Eskişehir’den, “ikinci evim” diye bahsetti.

“Erzurum’dan F-16’lar Kalktı”

15 Temmuz gecesine değinen Yıldırım şöyle konuştu:

“Şer odakları rahat durmadı. Bunun en son örneğini 15 Temmuz'da gördük. Alçak, hain asker kılığına girmiş FETÖ mensupları darbe yapmak istedi. Tanka, topa karşı göğsünü siper eden yüce Türk milletinin kahraman evlatları var. Bu sayede bu belayı defetmeyi başardık. Eskişehir’in o gece için özeli bir anlamı var. O geceyi, o uzun geceyi en yakından yaşayan birisi olarak bazı şeyleri sizlerle paylaşmak isterim. İstanbul’da darbe kalkışmasını haber aldığımdan itibaren İstanbul-Ankara ile gerekli koordinasyonu yaptıktan sonra karayolu ile Ankara’ya gitmeye karar verdim. Ve yol boyunca darbecilerin üs olarak kullandığı Akıncı’dan uçakların kalkmasını ve insanlarımız üzerine bomba yağdırmasını önlemek için Eskişehir’le, hava kuvvetlerimizin kalbi olan Eskişehir’le sürekli temas halinde oldum. Ama bilmediğimiz bir şey vardı, orası da FETO’cuların, darbecilerin eline geçmişti. Ama şunu gördüm, o darbeciler ne kadar alçaklık yaparsa yapsın ülkesini seven vatansever, kahraman askerlerimiz de vardı, polislerimiz de vardı, savcılarımız da vardı. Uzun mücadelelerden sonra gece 4.30 civarında Erzurum’dan kalkan F-16’lar alçakça bomba yağdıran -o düşman uçaklarını- demeye dilim varmıyor, o hainlerin kullandığı uçakları baskılayarak o darbenin kaderini değiştirdiler. İşte onu başaran şehir de Eskişehir’dir Eskişehir’in 15 Temmuz darbesinde çok özeli bir yeri var. Nihayet Akıncı üssü pistleri bombalanmış, akabinde de darbeciler teslim olmuşlardı.”

“3 Saat Uçarak 56 Ülkeye Ulaşırsınız

Türkiye coğrafi bakımından Dünya’nın en önemli ülkelerinden biri olduğuna dikkat çeken Başbakan Yıldırım, “Öyle bir ülkede yaşıyoruz ki, dünyanın merkezindeyiz. Bu da nerden çıktı demeyin dünya küre,  parmağınızı nereye koyarsanız orası dünyanın merkezi.  Eskişehir'e parmağınızı koyun, 3 saat uçarak 56 ülkeye ulaşırsınız” diye konuştu.

“Karamsarlığa Gerek Yok”

Başbakan Binali Yıldırım konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Bizim de üstünlüğümüz var. Bulunduğumuz coğrafya, yetişmiş dinamik insanımızdır.  Dinamik  nüfusunuz varsa, kaderiniz olan coğrafyanız varsa, asırlar boyu medeniyetlerin buluştuğu bir yerse, o zaman bizim konumumuz gazı olan, petrolü olanlardan daha üstündür. Buna göre de orta uzun vadeli planlarımızı yapıyoruz. Hedef doğru ekonomi politikaları ile akılcı yatırımlarla geleceğimizi, gelecek kuşakların hayatını garanti altına almak. Karamsarlığa gerek yok. Ülkemizin karşı karşıya bulunduğu tehditlerin hepsini biliyoruz. Aynı anda 3 terör örgütü ile mücadele eden bir ülke bugün dünyada yok. Buna bir de darbe koyun. Başka bir ülke karşı karşıya kalsaydı, yerle bir olurdu. Fark nerede? Fark, millette. Bu millet, istiklaline toz kondurmayan, bu uğurda her şeyi göze alan bir millettir. Dolayısıyla ülkemizin geleceği parlaktır, yarınımız aydınlıktır.”

Avrupa’ya Son Nesil Lokomotif Yapıyor

Başbakan Yıldırım, TÜLOMSAŞ’ın Amerika'ya Avrupa'ya son nesil lokomotif, tank motoru yaptığına dikkat çekerek, “60'lı yıllarda ilk otomobili yapan Eskişehir. Eskişehir raylı sistemlerde, havacılıkta ön plana çıkıyor. Sanayide, eğitimde ön plana çıkıyor. Eskişehir tarih ve kültür şehri. Osmanlı'nın hazırlandığı ve 7 asra yakın, 3 kıtada hüküm sürdüğü topraklar bu topraklar” dedi.

“Kilogram Başına Daha Yüksek Gelir Getiren İşler Üreteceğiz”

“Sorunları torunlara bırakmayacağız” diyen Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdü:

“İki önemli açığımız var; 1. cari açık. 2. bütçe açığı. Bu iki açığı sürdürülebilir hale getirmemizin iki yolu var. Bir tanesi ihracatı artırmak, diğeri üretim içinde yerli payını artırmak. Bir başka şey var o da, ithalata verdiğimiz bazı kalemlerde kendi yerli kaynaklarımızla üreteceğimiz katma değeri yüksek tesisler kurmak. Herkesin yaptığı işi yapmaktan vazgeçeceğiz, kilogram başına daha yüksek gelir getiren işlere yöneleceğiz. Bir yandan alın teri ile üretirken diğer yandan da akıl teri ile üreteceğiz. Akıl teri şu anda daha önemli hale geldi. Dünyanın en büyük şirketleri artık büyük büyük fabrikaları olan şirketler değil. Hiç bacası, fabrikası olmayan bir sandalye, bir kasa, bir bilgisayar. Akıl, bilgiye sahip olma, bilgiyi üretme ve bilgiyi ticarete dönüştürme geleceğin ekonomisidir. Ülkeleri öne çıkaracak konulardır.”

Komşunuzun İşini Elinden Almayın”

İhracatın önemini vurgulayan Başbakan Yıldırım, iş dünyasına şu çağrıda bulundu:
“Gelin hepimiz ihracatçı olalım, kafamıza ihracatçı olmayı yerleştirelim. Kapı kapı, dünya kazan biz kepçe dolaşalım. Ama gittiğiniz yerde komşunuzun işini elinden almayın. Yeni müşteri bulun. Bir adet var, çorapçı var, bir müşteri bulmuş oraya mal satıyor. Yandaki gidip başka yerde müşteriyi alıp bulacakken ter dökecekken gidiyor diyor ki, ‘Abi ben 10 sent daha ucuza vereyim benden al’ ne faydası var ki bunun. Bizim ülkemize bir hayrı yok. İlave müşteri, ilave kazanç buna bakmamız lazım ve uzun vadeli görmemiz lazım dünyaya mal ve hizmet ihraç edebiliyorsanız o zaman işte o bahsettiğimiz açık süratle kapanacak ve bu konuları artık hiç konuşmaya ihtiyaç duymayacağız”

“Daha Çok Tasarruf Yapmamız Lazım”

Türkiye’nin tasarrufta başarılı olmadığını söyleyen Yıldırım, “Yıllık yüzde 25 tasarruf. Bir ara 14’ün altına inmişti. Toparlıyor ama yetmez. Geçmiş yılların kayıpları var. Daha çok tasarruf yapmamız lazım. Ne yapacağız? Atıl kaynaklarımızı harekete geçireceğiz, yatırıma yöneleceğiz. AR-GE, yenilikçilik. Buralara daha çok yatırım yapacağız” diye konuştu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.