Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Zeytin Dalı Harekatında 4 Bin 157 Terörist Etkisiz Hale Getirildi

Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana 4 bin 157 terörist etkisiz hale getirildi.

Genelkurmay Başkanlığı, 7-13 Nisan tarihlerinde yurt içinde ve yurt dışında yürütülen operasyonlara ilişkin açıklama yaptı. Buna göre Afrin bölgesindeki Zeytin Dalı Harekatı’nın başlangıcından bu yana etkisiz hale getirilen terörist sayısı 4 bin 157 oldu. Afrin’de mayın ve el yapımı patlayıcı arama faaliyetleri kapsamında bugüne kadar 107 adet mayın ve 781 adet El Yapımı Patlayıcı (EYP) imha edildi.

Açıklamaya göre Tunceli, Diyarbakır, Şırnak ile Irak’ın kuzeyinde yürütülen operasyonlarda ise 1’i sözde lider kadroda olmak üzere yurt içinde 27 ve yurt dışında 40 olmak üzere toplam 67 terörist etkisiz hale getirildi.

Operasyonlarda 31 adet piyade tüfeği, 1 adet güdümlü hava savunma füzesi, 2 adet Dragunov (Kannas) keskin nişancı tüfeği, 1 adet Law tanksavar silahı, 3 adet makinalı tüfek, 4 adet roketatar, 2 adet tabanca olmak üzere toplam 44 adet silah ele geçirildi, 84 adet EYP imha edildi. Teröristler tarafından kullanıldığı belirtilen 47 adet silah mevzi, sığınak, barınak, mağara ve depo kullanılamaz hale getirildi. Operasyonlarda, 2 asker şehit oldu, 10 asker ise yaralandı.

Sınırlardan yasa dışı geçiş yapmaya çalışan 7 bin 393 kişi yakalandı. Kaçakçılık ve uyuşturucu ile mücadeleye yönelik hudut hattındaki operasyonlarda ise 895 litre kaçak akaryakıt, 61.4 kilogram eroin, 71.4 kilogram uyuşturucu, 17 bin 405 paket kaçak sigara, bin 40 adet kaçak küçükbaş hayvan, 2 adet kaçak büyükbaş hayvan ve 1 adet kaçak cep telefonu ele geçirildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.