Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka

Erdoğan: Meydanı Bu Alçaklara, Kahpelere Bırakacak Kadar Alçalmadık
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Burada üzerinde duracağımız en önemli konu, terör belasıyla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık” dedi.

Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ndeki yaralıları ziyaret eden Cumhurbaşkanı Erdoğan, hastane önünde açıklama yaptı. 2 vatandaşın yoğun bakımda ve şuurlarının açık olduğunu belirten Erdoğan, çok kısa zamanda yoğun bakımdan çıkıp odalarına geçeceklerini söyledi. Erdoğan, şöyle konuştu:

“Hasekidekiler geneli itibariyle bizleri umutlandırdı, doktorlarımızın ifadesiyle iyi gördüm. Kendileri de zaten bunları ifade ediyorlar. İşin geneli itibariyle baktığımızda 38 şehidimiz var, 155 yaralı söz konusu. Burada üzerinde duracağımız en önemli konu, terör belasıyla mücadelede milletimin, halkımın sonuna kadar bu mücadeleyi sürdüreceğimizden şüphesi olmasın. Bizi bunlarla korkutmayı falan hedefliyorlarsa biz öyle korkup meydanı bu alçaklara, kahpelere bırakacak kadar alçalmadık. Biz bu yola kefenlerimizi giyerek çıktık. Biz şahadet makamına ermeyi şereflerin en yücesi olarak kabul etmiş bir inancın mensuplarıyız.  Onun için de bundan çekinmek diye bir şey söz konusu değil. Bir defa, bu vatanın gerçek sahipleri var. Bunların bu vatanda en ufak bir hissesi, payı söz konusu değildir. Çünkü bunlar bu vatana yönelik vatansever aşkları yok. Milliyetperverlik diye bir aşkları yok. Bursaspor-Beşiktaş maçı oynanıyor, maçtan sonra oradaki görevli polislerimiz niye görevli? Sadece o maçın huzur içinde yapılsın, ondan sonra da bütün seyirciler evlerine, şehirlerine uğurlansın diye oradalar. Bir milli görevi yerine getiriyorlar. Ardından bunlar kalleşçe, alçakça otobüslerine binmek üzere hazırlıklarını yapan genç aslanlarımıza el yapımı bomba yüklü araçla iki noktada saldırıyor ve içimizi sızlatan bir tabloyla karşı karşıya kalıyoruz. Ben tüm şehitlerimize Allahtan rahmet, gazilerimize şifa, ailelerine sabır diliyorum. Milletimizin başı sağ olsun ama şunu bilmeliler ki, bunları yanına koymayacağız. Daha ağır bedeller ödeyecekler.”

Patlayıcının türüne ilişkin detay olup olmadığı sorusuna Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bütün incelemelerini yapıyorlar. İncelemeler bittikten sonra bunların cinsi nedir, bunlar tabi ki el yapımı bombaların değişik şeyleri var, nedir, ne değildir bunların incelemelerini yaptıktan sonra İçişleri Bakanlığımız detaylı açıklamaları yapar” yanıtını verdi.
 
Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.