Gündemde Bugün-9 Nisan 2018 Pazartesi

TÜRKİYE

-Türk Silahlı Kuvvetlerince, Afrin bölgesinde terör örgütleri PYD/PKK ve DEAŞ'a yönelik başlatılan Zeytin Dalı Harekatı ile yurt içi ve dışındaki yansımaları takip ediliyor.
-Fethullahçı Terör Örgütü’nün başarısızlıkla sonuçlanan darbe girişiminin ardından yaşanan gelişmeler ile yurt içi ve yurt dışındaki tepkiler takip ediliyor.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN'IN PROGRAMI

-Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Törenine katılacak, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov’u Resmi Törenle karşılayacak, Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov ile Başbaşa ve Heyetlerarası görüşme, Anlaşmaların İmza Töreni ve Ortak Basın Toplantısı düzenleyecek ve Kırgızistan Cumhurbaşkanı Sooranbay Ceenbekov onuruna Resmi Akşam Yemeği verecek. (Saat:14.00-16.30-16.45-17.30-18.30-19.00) 

BAŞBAKAN YILDIRIM'IN PROGRAMI

-Başbakan Binali Yıldırım, Beştepe Millet Kültür ve Kongre Merkezi'nde Proje Bazlı Teşvik Sistemi Tanıtımı ve 2017 Yılında Hazırlıkları Tamamlanan Yatırımlara Teşvik Belgesi Dağıtım Törenine katılacak ve Çankaya Köşkü'nde Bakanlar Kurulu Toplantısına başkanlık edecek. (Saat:14.00-16.00)

CHP GENEL BAŞKANI KILIÇDAROĞLU'NUN PROGRAMI

-CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Merkezi'nde Partisinin MYK Toplantısına başkanlık edecek, TBMM'de 24. Dönem CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in Cenaze Törenine ve Kocatepe Camii'de 24. Dönem CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in Cenaze Namazına katılacak. (Saat:10.30-12.00-13.00)

BAKAN YILMAZ ANKARA'DA

-Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde Türk Telekom Okul Yapımı İmza Törenine katılacak. (Saat:11.00)

BAKAN ARSLAN ANKARA'DA

-Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Türk Telekom Genel Müdürlüğü Kültür Merkezi'nde Türk Telekom – MEB Okul Yapım Protokolü İmza Töreni’ne katılacak. (Saat:11.00)

TBMM BASIN TOPLANTILARI

-TBMM'de CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İstanbul Milletvekili Eren Erdem, İYİ Parti Balıkesir Milletvekili İsmail Ok, HDP Grup Başkanvekili Meral Danış Beştaş basın toplantısı düzenleyecek. (Saat:11.00-11.30-12.00-13.00-13.30)

KABUL, GÖRÜŞME VE DİĞER ETKİNLİKLER

-TBMM'de 24. Dönem CHP Isparta Milletvekili Ali Haydar Öner'in Cenaze Töreni düzenlenecek. (Saat:12.00)

EKONOMİ

-Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Mart ayı Finansal Yatırım Araçlarının Reel Getiri Oranlarını açıklayacak. (Saat:10.00)

DÜNYA-DİPLOMASİ

-Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, Doğu Guta'daki kimyasal silah saldırısını görüşmek üzere toplanacak.
-ABD'nin Kudüs'ü "İsrail'in başkenti" olarak tanıma kararının ardından gelişmeler izleniyor.
-Suriye'deki iç savaş ve bölgesel yansımaları takip ediliyor.

 

SPOR

-Süper Lig'in 28. haftası Gençlerbirliği-Galatasaray maçıyla tamamlanacak. (Saat:20.00)

-Spor Toto 1. Lig 30. hafta kapanış maçında Balıkesir Baltok-Denizlispor karşı karşıya gelecek. (Saat:18.00)

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.