Öne Çıkanlar Dökme Zeytinyağı Cumhuriyet Bayrağı Bursada Tamamlandı Cumhuriyet Halk Partisi Kuşadası Kadın Kolları Başkanı kim oldu Cumhurbaşkanlığı Seçiminde 6 Aday Yarışacak İlk Turda Salt Çoğunluk Aranacak Cumhurbaşkanlığı 2018 Bütçesi Cumhurbaşkanlığı Himayesinde 15 Temmuzun Birinci Yılına Özel Anma Programı Cumhurbaşkanlığı sistemi Cumhuriyetimizin Aydınlık Yüzüdür anka gündemi bugünün gündemi Afet Uzmanı Prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu Hatay seçim sonuçları

AB Komisyonu Yaz Saati Uygulamasını Kaldırmaktan Yana

Türkiye'de artık yıl boyunca sürdürülen ve gün ışığından daha fazla yararlanılmasını amaçlayan yaz saati uygulamasına AB’de son verilebileceği belirtiliyor.  Avrupa Komisyonu Başkanı Jean-Claude Juncker, saatlerin değiştirilmesinden vazgeçmeyi planladığını açıkladı.

Alman devlet televizyonunu ZDF’ye konuşan Jean-Claude Juncker, AB’nin yaz kış saati uygulamasından vazgeçmeyi planladığı duyururken Komisyonun’un bu konudaki kararının bugün verileceğini de söyledi.

"Halk Bunu İstiyor ve Biz Bunu Yapacağız"

Juncker,  Komisyon’un yaklaşımında konuya ilişkin dev bir ankete katılan AB vatandaşlarının büyük bir bölümünün uygulamaya karşı çıkmasının etkili olduğunu belirterek “Halk bunu istiyor ve biz bunu yapacağız” dedi.

DW İngilizce’ye göre, AB tarihinin en büyük anketi olan ve 4 Temmuz ile 16 Ağustos arasında online gerçekleştirilen ankete yanıt veren 4.6 milyon kişinin yüzde 80’den fazla kişi, saatlerin değiştirilmesine karşı çıktı.

Haberde, yaz aylarında saatlerin ileri alınmasını destekleyenlerin uygulamanın enerji tasarrufu sağladığı ve verimlik arttırdığını, karşı çıkanların ise insan sağlığı üzerinde olumsuz etkileri olduğunu savunduklarına dikkat çekildikten sonra Avrupa Komisyonu’nun ise enerji tasarrufunun çok düşük düzeyde kaldığını belirlediği kaydedildi.

Bu arada, Avrupa Komisyonu’nun uygulamanın kaldırılmasına yana karar verse de bunun yürürlüğe girebilmesi için AB Parlamentosu ve AB üyesi 28 ülke tarafından da  onaylaması gerekeceğine işaret edildi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.