Öne Çıkanlar tbmm chp çin gündem palandöken Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi facebook Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

“ABD’de COVID-19 Kaynaklı İlk Ölüm 9 Ocak 2020’de Kayda Geçti”

ABD basınında yer alan haberlerde Kansas eyaletinde COVID-19’a yakalanan 78 yaşında bir yaşlı kadının 9 Ocak 2020 tarihinde hayatını kaybettiği, bunun ülkedeki COVID-19 kaynaklı ilk ölüm olduğu belirtildi. 

ABD merkezli San Jose Mercury News’in önceki günkü haberine göre, Lovell Brown adlı yaşlı bir kadın, 9 Ocak 2020 tarihinde Kansas eyaletine bağlı Leavenworth kentinde hayatını kaybetti. Ölüm belgesine beyin kanaması ve kronik obstrüktif akciğer hastalığı ölüm sebebi olarak yazıldı. Bu yılın mayıs ayında Brown’un ölüm belgesini revize eden doktoru, sebepler arasına COVID-19’u da ekledi. Böylece ABD’de COVID-19 kaynaklı ilk ölüm kaydı daha erken bir tarihe alındı.

Lovell Brown’un ölümünün, ABD Hastalıkları Kontrol ve Önleme Merkezleri’nin COVID-19 kaynaklı resmi ölüm kayıtlarına dahil edildiği bildirildi.

ABD’de COVID-19 kaynaklı ilk ölüm tarihi 6 Şubat 2020 olarak tespit edilmişti.        

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.