Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Kuşadası Belediyesi mühimmat Hudut İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer tesk genel başkanı bendevi palandöken terör örgütü UEFA AVRUPA LİGİ

Alman Medyasından Brüksel Görüşmesi Yorumu: Gerginliklerin Gölgesinde AB - Türkiye Buluşması

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile Avrupa Birliği Bakanı ve Başmüzakereci Ömer Çelik'in bugün Brüksel'de üst düzey AB yetkilileriyle yapacakları görüşmeler yankı buldu. Buluşmanın Türkiye - Almanya ilişkilerinde gerginliğin zirveye tırmandığı dönemde gerçekleşeceğine dikkat çeken Alman medyası, “gerginliklerin gölgesinde AB - Türkiye buluşması” sözlerini kullandı.

Mevlüt Çavuşoğlu ve Ömer Çelik'in AB Dış Politika Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini ve AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Johannes Hahn ile bir araya geleceklerini duyuran DWelle Türkçe, “Bu ‘üst düzey diyalog’ toplantısında AB yetkililerinin Ankara'nın gazeteciler ve muhalifler konusundaki yaklaşımı ve hukuk devleti konusunu gündeme getirmesi bekleniyor” dedi.

Türk tarafının gündeminde ise üyelik müzakerelerinin durumu, enerji, ekonomi ve ticaret alanlarında işbirliği konularının bulunduğu belirtildiği habere göre, iki tarafın teröre karşı ortak mücadele ve göç konularında da konuşması bekleniyor.

AB Çevrelerinde “Rahatsızlık Yarattı”

DW, “Ziyaret, aralarında Alman vatandaşı Peter Steudtner'in de bulunduğu insan hakları aktivistlerinin Türkiye'de tutuklanmasının ardından Almanya Türkiye ilişkilerinin tekrar krize girdiği bir döneme denk geliyor. Konu AB çevrelerinde de rahatsızlık yarattı” dedi.
AB Komisyonu'nun Genişlemeden Sorumlu Üyesi Hahn’ın ziyaretten önce yaptığı bir açıklamada Türkiye’nin "Avrupa değerlerinden uzaklaştığını” savunduğunun anımsatıldığı haberde Hahn’ın dün yaptığı açıklamalarda ise Türkiye'ye üyelik süreciyle bağlantılı mali yardımların hemen kesilmesinin mümkün olmadığını, bunun ancak üyelik sürecinin sona ermesi halinde olabileceğini vurguladığına dikkat çekildi.

Avusturya Dışındaki Ülkeler Müzakerelerin Sonlandırılmasına Karşı

DW, “AB üyelik müzakerelerinin sonlandırılması Ankara'ya net bir mesaj verecek olsa da Avusturya dışında diğer üye ülkelerin bunun zararının faydasından çok olduğunu değerlendirdiği bildirildi. AB tarafının Gümrük Birliği'nin genişletilmesi konusunun hukuk devletine bağlılık ile ilişkilendirilmesini değerlendirdiği bildirildi” dedi.
 
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.