Öne Çıkanlar ırak pkk terörist Asena fetö cumhurbaşkanı erdoğan ICBC) spk TarımGFE CHP İzmir Milletvekili Kamil Okyay Sındır Cumhur İttifakı ziraat

Bağdadi’nin Oğlu ‘Öldürüldü’

DEAŞ lideri Ebubekir El-Bağdadi'nin çocuklarından biri olan Hudayfah El-Badri'nin Suriye'deki çatışmalar sırasında öldürüldüğü bildirildi.

Rudaw’a göre, örgütün propaganda için kullandığı Amaq haber ajansında yayımlanan açıklamada, El-Badri'nin Humus kentindeki bir termik elektrik santralinde öldüğü belirtilirken, El-Badri'nin Humus'ta Nusayrilere ve Ruslara karşı yapılan bir operasyonda öldürüldüğü kaydedildi.

Haberde, “Bağdadi'nin nerede olduğu ve yaşayıp yaşamadığı bilinmiyor ancak Amaq'ın bu son haberi, örgüt liderinin hayatta olduğunu ima ediyor gibi görünüyor” denildi.

Bu arada, örgütün  2014'te Irak'ta büyük saldırılara girişmesinden bu yana birçok kez Bağdadi'nin öldüğüne dair haberler ortaya atılmış ancak bunların hiçbiri teyit edilemediği anımsatıldı.

Rudaw, “Bağdadi, ‘dünyanın en çok aranan adamı’ olarak tanımlanıyor. ABD, örgüt liderinin yakalanması için başına 25 milyon dolar ödül koymuş durumda” bilgilerine de yer verdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.