Öne Çıkanlar terörist Opeth fenerbahçe İsrail şehit Liaoning ihracat Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk Anket diyarbakır Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

Bakan Çavuşoğlu, Kerry ve Hammond ile Görüştü

Cenevre müzakereleri öncesi Suriye diplomasisi tüm hızla devam ederken PYD’nin sürece katılmasını kabul etmeyen Türkiye’nin  Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, ABD'li ve İngiliz mevkidaşları John Kerry ve Philip Hammond ile birer telefon görüşmesini yaptı.  

Pazar günü John Kerry ve Fransa Dışişleri Bakanı Fabius ile telefonla görüşen Çavuşoğlu, Kerry ve Hammond ile görüşmelerinde Suriye'deki son gelişmeler ve Cenevre müzakereleri konularını ele aldı.

Diplomatik kaynaklardan edinilen bilgiye göre, görüşmelerde BM Genel Sekreteri'nin Suriye Özel Temsilcisi De Mistura'nın açıkladığı ve 29 Ocak tarihinde Cenevre'de BM gözetiminde rejim ve muhalefet arasında başlatılması öngörülen müzakereler ve müzakerelere davet hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.