Bakan Çavuşolu UNESCO Yürütme Kurulu’na Hitap Etmek Üzere Yarın Paris’e Gidecek

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, UNESCO Yürütme Kurulu’na hitap etmek üzere yarın Paris’i ziyaret edecek. Çavuşoğlu, ziyaret sırasında Fransız mevkidaşı Yves Le Drian ile bir araya gelecek.

Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamaya göre Bakan Çavuşoğlu UNESCO Yürütme Kurulu’nun Özel Oturumuna hitap etmek ve UNESCO Genel Direktörü Irina Bokova ile ikili bir görüşme gerçekleştirmek üzere 5 Ekim tarihinde Paris’i ziyaret edecek.

Bakan Çavuşoğlu ile UNESCO Genel Direktörü Bokova arasında yapılacak görüşmede, Türkiye - UNESCO ilişkileri, ülkemizin örgüte katkıları ve muhtemel işbirliği alanlarının değerlendirileceği belirtilen açıklamada şöyle denildi:

“Bahse konu ziyaret marjında, Fransa Avrupa ve Dışişleri Bakanı Jean Yves Le Drian’la da bir görüşme gerçekleştirecek olan Sayın Bakanımız, Fransız muhatabıyla Türkiye-Fransa ikili ilişkilerini, güncel bölgesel ve uluslararası gelişmeleri ele alacaktır.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.