Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

BRICS Yeni Kalkınma Bankası, Çin’e 7 Milyar Yuan Kredi Verecek

BRICS Yeni Kalkınma Bankası’ndan (NDB) verilen bilgiye göre, yeni koronavirüs (Covid-19) salgını sonrası Çin’in ekonomik toparlamasını desteklemek için bankanın yönetim kurulu Çin’e 7 milyar RMB tutarında acil yardım kredisi onayladı. 2020’de NDB Çin’in salgınla mücadelesini desteklemek için 7 milyar RMB acil durum kredisini vermişti.


 
Söz konusu proje, Çin’in yeniden üretimi toparlaması ve istihdamı istikrarlı hale getirmesi ve Çin ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasını desteklemeyi amaçlıyor. Alınan bilgiye göre, Çin İthalat-İhracat Bankası ve Çin Tarım Kalkınma Bankası projeleri üstlenmekten sorumlu olacak. Kredi fonları ticaret, lojistik, tarım, sağlık ve emek yoğun altyapı tesisleri gibi salgından ciddi şekilde etkilenen sektörlerde ve Çin hükümetinin teşvik ettiği inovasyon ve yüksek teknoloji altyapı alanlarında kullanılabilecek. Projeler, Çin’in ekonomik toparlanmasının çekirdek ve kritik sektörlerini kapsayacak. Proje ayrıca orta ve uzun vadede Çin ekonomisinin sürdürülebilir kalkınmasına fayda getirecek.
 
Üye ülkelerin salgınla mücadelesini desteklemek için NDB Nisan 2020’de bir acil kredi yardım mekanizması kurmuştu. Şu ana kadar NDB bu mekanizma aracılığıyla toplam yaklaşık 7 milyar dolar tutarında 7 parti acil kredi onayladı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.