Öne Çıkanlar diyarbakır Kent azerbaycan istanbul Aydem Yenilenebilir Enerji Genel Müdürü Ömer Fatih Keha Türk EğitimSen Genel Başkanı Talip Geylan CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut eNBE Kuşadası Belediyesi Suriye Sorunu Funda Arar milli güvenlik kurulu

Çin: ABD ve İngiltere Hong Kongluların İnsan Haklarıyla İlgilenmiyor, Kaos İstiyor

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD ve İngiltere’nin Hong Konglu vatandaşların insan hakları için çaba göstermediğini, gerçek amaçlarının bölgedeki asayiş ve istikrarı bozmak olduğunu belirtti.

ABD Dışişleri Bakanlığı tarafından dün yapılan açıklamada, Hong Kong’daki bazı bölge konseylerindeki üyelerin üyeliklerinin iptal edilmesinin “Hong Kong’un Hong Kong’lular tarafından yönetilmesi” ilkesine aykırı olduğu, bölgedeki vatandaşların insan hakları ve özgürlüklerine zarar verildiği bildirildi. İngiltere Dışişleri Bakanı da yaptığı açıklamada gelişmenin kaygı verici olduğunu ifade etti.

Sözcü Wang günlük basın toplantısında, söz konusu üyelik iptalinin Hong Kong Temel Yasası’na göre gerçekleştirildiğini, herhangi bir dış gücün Hong Kong işleri dahil Çin’in iç işlerine müdahale etme hakkına sahip olmadığını söyledi.

ABD ve İngiltere’nin geçmişte Hong Kongluların özgürlükleri ve demokratik hakları ile ilgilenmediğinin altını çizen Wang, “Hong Kong İngiltere’nin sömürgeci yönetimi altındayken, bölgenin 28 idari amiri İngiltere hükümeti tarafından atandı. O zaman, Hong Kong’da ne seçim ne demokrasi vardı. Hong Kong Çin’e geri döndükten sonra, bölgedeki vatandaşlar demokrasi ve özgürlükten faydalanmaya başladı. ABD ve İngiltere aslında Hong Konglu vatandaşların insan hakları için çaba göstermiyor, gerçek amaçları bölgedeki asayiş ve istikrarı bozmaktır.” ifadelerini kullandı.    

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.