Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi Akşener

Çin, Afganistan’a Aşı Da Dahil 200 Milyon Yuanlık Acil Yardım Yapacak

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Zhao Lijian günlük basın toplantısında, Çin’in BM Genel Sekreteri Antonio Guterres’in çağrısı üzerine Afganistan’a yapacağı yardımlar hakkında bilgi verdi. Zhao açıklamasında, “Çin Devlet Konseyi Üyesi ve Dışişleri Bakanı Wang Yi, 8 Eylül’de düzenlenen Afganistan’a Komşu Ülkelerin Dışişleri Bakanları Toplantısı’nda, Afgan halkının gereksinimlerine göre Çin’in gıda, kışlık ihtiyaç, ilaç ile Kovid-19 aşısından oluşan ve toplam değeri 200 milyon yuanı bulan acil yardım kararı aldığını duyurmuştu. Çin, ülkedeki güvenlik sorununun çözülmesinden sonra, halkın yaşam koşullarını iyileştirme  projelerinde Afganistan’a yardım sağlamaya ayrıca Afganistan’ın barışçıl yeniden yapılanmasına ve ekonomik kalkınmasına da mümkün olan ölçüde destek vermeye hazır” ifadelerini kullandı.



Afganistan’ın insani kriz ve Kovid-19 salgını gibi ciddi sınamalarla karşı karşıya kaldığını vurgulayan Zhao, uluslararası toplumun Afganistan’a ekonomik ve insani yardım sağlaması gerektiğini belirtti. Zhao ayrıca, “Afganistan sorununun yaratıcısı olan ABD, taahhütlerini yerine getirerek, üzerine düşen sorumlulukları üstlenmeli. ABD, Afganistan’ın egemenliğine ve bağımsızlığına saygı gösterme temelinde ülkedeki ekonomik zorlukların hafifletilmesine de yardım etmeli” dedi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.