Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Akşener milliyetçi hareket partisi kemal kılıçdaroğlu Kuşadası Belediyesi

Çin’de 1,4 Milyon Aday Kamu Personeli Seçme Sınavına Girdi

Sayısı 1,42 milyonu aşkın Çinli aday, 28 Kasım Pazar günü tüm ülkede aynı sınav kağıdı önünde ter döktü. Kamu Yönetimi Ulusal Dairesi, merkezi idarede ve bağlı bölümlerde alınması gereken 31 bin 200 kişilik bir memur açığı bulunduğunu ve bu açığın söz konusu sınavı kazananlar tarafından doldurulacağını bildirdi. 



İlgili dairenin verdiği sayılara göre, kabul edilebilir 1,74 milyon talep sahibinin yaklaşık yüzde 81,6 kadarının, devletin memur alımı için açtığı bu sınava girmiş bulunduğunu açıkladı. Dolayısıyla veriler, sınava giren her 46 adaydan birinin devlet memuru olabileceğini gösteriyor. Kamu personeli seçme sınavı, belirtildiği üzere 28 Kasım Pazar günü, ülkenin 77 kentinde aynı anda yapıldı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.