Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken akbank facebook İdlib akp Pandemi Akşener Kuşadası Belediyesi

Çin’de Koronayla Mücadele Eden Sağlık Personelinin Yüzde 70’ini Hemşireler Oluşturdu

Tüm dünyada 12 Mayıs Hemşireler Günü’nün 110’uncusu kutlanıyor. Bu mesleğe büyük önem veren Çin’de sağlık personelinin yarısından fazlasını hemşireler oluşturuyor. 2020 sonu itibarıyla Çin’deki hemşire sayısı 4,7 milyonu aştı.



Hemşireliği çok önemsediğini her fırsatta dile getiren Çin Cumhurbaşkanı Xi Jinping, tüm kademelerdeki liderlerin hemşirelere ilgi ve özen göstermesinin önemini vurgularken, toplumun da hemşireleri anlaması ve desteklemesi gerektiğini söyledi.

2020’nin başlarında, benzeri görülmemiş büyük bir salgınla karşı karşıya gelen ülke genelindeki 42 binden fazla sağlık personeli, salgının ortaya çıktığı Hubei eyaletinde ön saflarda mücadele verdi. Aralarından 28,6 bini hemşire idi ve hemşireler salgınla mücadeleye katılan sağlık personelinin yaklaşık yüzde 70’ini oluşturdu.

Çin’de hemşireliğin önemini anlatmak için şu sözler söylenir: Şifanın yüzde 30’u tedavi, yüzde 70’i bakımla sağlanır. Hemşire doktorun gözüdür.
Son yıllarda Çin’de hemşire sayısının artışı yıllık yüz binleri buldu. Şu anda, sağlık personelinin nicelik, mesleki nitelik ve yetenek düzeyi artırılarak sağlık hizmetleri sürekli geliştiriliyor, halkın sağlık ihtiyaçları da tam olarak karşılanabiliyor. Ancak köy ve kasabalarda hemşire yetersizliği de devam ediyor.

Bu yetersizliğin giderilmesi için harekete geçen hükümet, sağlık personeline yönelik eğitim kalitesi ve ölçeğinin iyileştirilmesi, bin kişi başına kayıtlı hemşire sayısının 3,8’e çıkarılması gibi önlemleri 14. Beş Yıllık Plan ve 2035 Hedefleri’ne dahil etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.