Öne Çıkanlar abd bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları galatasaray suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener terörist

“Çin’de Salgına Karşı Daha Bilimsel Yöntemler Uygulanacak”

Çin Başbakanı Li Keqiang, Çin’de salgına karşı daha bilimsel yöntemler uygulanacağını belirtti.

Li Keqiang, 13. Çin Ulusal Halk Meclisi 5. Toplantısı’nın kapanışını takiben düzenlenen basın toplantısında Çin’de salgına karşı daha bilimsel kontrol yöntemlerin uygulanacağı değerlendirmesinde bulundu.

Li, “Çin, daima salgın kontrolü ve sosyo-ekonomik gelişme çalışmalarını eşgüdümlü şekilde yürütürken, uluslararası iletişim ve işbirliğini aktif şekilde hızlandırıyor. Çin, halkın hayatını ve sağlığını korumak, normal üretim ve yaşam düzenini sürdürmek ve endüstri ile tedarik zincirlerinin güvenliğini güvence altına almak üzere salgın durumunda yaşanan gelişimlere ve virüsün özelliklerine göre, salgına karşı daha bilimsel kontrol tedbirleri alacak.” dedi.

Geçtiğimiz iki senede, COVID-19 virüsünün sürekli mutasyona uğradığına değinen Li, bazı kurallar hakkında derinlemesine araştırmalar yapılması, aşı ve ilaçlarla ilgili araştırmaların da güçlendirilmesi gerektiğini dile getirdi.

Li, uluslararası toplumun dayanışma içinde karşılıklı anlayış ve kapsayıcılık temelinde dünyanın normale dönmesini sağlamak için uygun koşullar yaratması gerektiğini kaydetti.

Çin Başbakanı ayrıca, “Çin, tedarik zincirinin bazı kritik halkalarında  yer alan işletme ve projelerin üretim ile işleyişlerini korumak için hızlı ve yeşil kanallar açtı. Biz sürekli deneyimler biriktirerek, ortaya çıkabilecek değişiklikleri ilk anda göğüsleyeceğiz, böylece ürün ve insan dolaşımının düzene ulaşmasını sağlayacağız.” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.