Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray suriye çukurova belediye başkanı soner çetin vakıfbank

Çin’den ABD’ye Çağrı: KOVİD-19’un Yeni Varyantı İle İlgili Bilgileri Paylaşın

Çin Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Wang Wenbin, ABD’ye Dünya Sağlık Örgütü ve uluslararası toplumla ABD’deki KOVİD-19 salgınıyla ilgili durum hakkındaki bilgi ve verileri zamanında, açık ve şeffaf bir şekilde paylaşma çağrısında bulundu.
 


Wang Wenbin günlük basın toplantısında, ABD’nin ülkedeki KOVİD-19’un yeni varyantı XBB.1.5 hakkındaki bilgi ve verileri Çin’le paylaşıp paylaşmadığı sorusunu yanıtladı. Wang, verilere göre KOVİD-19’un ortaya çıkmasından bu yana geçen üç yılda, neredeyse tüm yeni koronavirüs varyantlarının ve alt varyantlarının ABD’de yayıldığına, bu bağlamda ABD’nin en çok yeni koronavirüs varyantlarına sahip ülkelerden biri olduğuna dikkat çekti.

Şu an ABD’de XBB.1.5 varyantının hızla BQ.1.1'in yerini alarak, enfeksiyonların yüzde 40’ından fazlasına yol açtığına işaret eden Wang, “ABD, salgının yayılmasını önlemek için somut ve etkili önlemler almalı” diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.