Öne Çıkanlar cumhurbaşkanı erdoğan abd bugünün gündemi gündem özeti AİLE gündem başlıkları ırak Pandemi galatasaray vakıfbank suriye İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener

Çin’den Ukrayna Krizi İçin Temkinli Olma Çağrısı

Çin’in BM’deki Daimi Temsilcisi Zhang Jun, Ukrayna sorununun tarihi unsurlardan ve bugünlerde ilgili taraflar arasındaki anlaşmazlıklardan kaynaklandığını anımsatarak, bölgedeki gerginliğin tırmanmaması için tüm ilgili tarafların temkinli olmaları gerektiğini belirtti.

Zhang dün Ukrayna sorunu hakkında düzenlenen BM genel kurulunda, Çin’in bütün ülkelerin egemenliği ve toprak bütünlüğünü koruma doğrultusundaki tutumunun değişmediği, BM tüzüğündeki ilkelerin korunması gerektiğini ifade etti.

Zhang, tüm tarafların “güvenliğin bölünmezliği” ilkesini yerine getirip, eşitlik ve karşılıklı saygı temelinde barışçı ve diplomatik yollarla uygun bir çözüm bulmaları gerektiğini sözlerine ekledi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.