Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak suriye türk telekom

Çinli Ve İsrailli Araştırmacılar, Dikişsiz Akıllı Pansuman Geliştirdi

İsrail Teknoloji Enstitüsü (Technion) İsrailli ve Çinli araştırmacıların dikişe gerek olmadan yaraları iyileştirmek ve takip etmek için akıllı pansuman geliştirdiğini açıkladı. Enstitü’den yapılan açıklamaya göre, Advanced Materials dergisinde yayımlanan araştırma kapsamında geliştirilen pansuman, yarayı birbirine yapıştırıyor, enfeksiyonu önlüyor ve yaranın durumu hakkında doğrudan doktorun bilgisayarı ya da akıllı telefonuna rapor veriyor.



Xinhua Ajansı’nın haberine göre araştırma, Technion ve Shanghai Jiao Tong Üniversitesi liderliğinde, Sun Yat-sen Üniversitesi Shenzhen Kampüsü ve Xi’an’daki Xidian Üniversitesi’nin iş birliğiyle gerçekleştirildi.

Geliştirme sürecinde pansuman ilk olarak kesik üzerine uygulandı. Ameliyatın ardından yaranın iki ucu bir araya getirildi ve üç saniye içinde pansuman yarayı birbirine yapıştırdı. Böylece yara tıpkı dikişlere benzer şekilde kapalı bir hale geldi. Araştırma süresince akıllı pansuman aracılığıyla yara sürekli olarak izlendi. Bu aşamada iyileşme süreci, sıcaklık, pH ve şeker seviyelerindeki değişiklikler gözlenerek herhangi bir enfeksiyon belirtisi olup olmadığı takip edildi. Tamamen akıllı pansuman tarafından gerçekleştirilen bu adımlar, belirli aralıklarla tıbbi personele raporlandı. Sonuçta herhangi bir olumsuz durum yaşanmadan yaraların iyileştiği ortaya çıkarıldı. Bu yöntemde yaralarda enfeksiyon oluşma riski de oldukça düşük çünkü akıllı bandaj yara bölgesine antibiyotik salarak enfeksiyon riskini ortadan kaldırıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.