Öne Çıkanlar CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer EN İYİ İŞ VEREN ŞİRKET boyner dil çalıştayı iha basın kartı olanlara yeşil pasaport GAZETECİLERE YEŞİL PASAPORT Formula 1 yarışları Christopher Reev aşk düeti 06 BY 6182 Ece Dizdar

Dışişleri’nden Kuzey Kore’ye Kınama

Dışişleri Bakanlığı, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni (KDHC), BM Güvenlik Konseyi Kararlarına uymaya ve bölgede daha fazla tırmanma yaşanmasına neden olabilecek her türlü kışkırtıcı davranıştan uzak durmaya çağırıyoruz” açıklamasında bulundu.

Dışişleri Bakanlığı, Kuzey Kore’nin yaptığı füze denemesi hakkında açıklama yayımladı. Denemenin BM Güvenlik Konseyi Kararları hilafına ve bölgedeki gerilimi daha da artıracak nitelikte olduğunu belirten Bakanlık bu faaliyeti kınayarak, “Kore Demokratik Halk Cumhuriyeti’ni (KDHC), BM Güvenlik Konseyi Kararlarına uymaya ve bölgede daha fazla tırmanma yaşanmasına neden olabilecek her türlü kışkırtıcı davranıştan uzak durmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.