Öne Çıkanlar tbmm çin chp gündem palandöken facebook Entübe Sayısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk milliyetçi hareket partisi Kuşadası Belediyesi aylin nazlıaka kemal kılıçdaroğlu

FKÖ, İsrail’le İmzalanan Tüm Anlaşmaları Askıya Aldı

ABD Başkanı Donald Trump’ın Kudüs’ü İsrail’in başkenti olarak tanıma kararının ardından ABD’ye karşı tavrını sertleştiren Filistin Kurtuluş Örgütü, (FKÖ) İsrail ile yapılan tüm anlaşmaları askıya almayı kararlaştırdı.

Filistin medyasına göre FKÖ Merkez Konseyi, gerek FKÖ gerekse Filistin Yönetimi tarafından İsrail ile imzalanan tüm anlaşmalardan kaynaklanan yükümlülüklerini durdurmaya karar verdi. Bu çerçevede,  İsrail’in tanınması askıya alınırken İsrail ile yapılan güvenlik işbirliğinin durdurulması ve İsrail ile var olan tüm ekonomik anlaşmaların da durdurulmasına karar verildi.

Filistin parlamentosu olarak bilinen Filistin Yasama Konseyi’nin de, Filistin Yönetimi Başkanı Mahmut Abbas ve FKÖ İcra Komitesi’ne söz konusu kararları uygulamaya izin verdiği belirtildi. Filistin Yasama Konseyi’nin ayrıca ABD Başkanı Donald Trump’ın Ortadoğu planını reddettikleri için Mahmut Abbas ve FKÖ İcra Komitesi’ni överken ABD’nin Ortadoğu sorununun çözümünün bir parçası yerine sorunun bir parçası haline geldiğini bildirmesi de dikkat çekti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.