Öne Çıkanlar Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk EYT Wings Merkez Bankası Faiz Oranlarını Değiştirmedi Aralık ayı ekonomik güven endeksi ADÜ Devlet Konservatuvarı Öğrencileri ADÜ Devlet Konservatuvarı 2018 Bütçe Görüşmeleri Cumhurbaşkanı Erdoğan İle Putin Görüşmesi Sona Erdi TBMMde ziyaretçi yasağı ne zaman başlıyor TBMMde ziyaretçi yasağı hangi tarihler arasında geçerli Ziyaretçi

İndependent Son Baskısını Yaptı

İngiltere'de yayın hayatına başladığı 1986 yılından itibaren  liberal ve sola yakın  yayım yapan 'The Independent' dün son kez basıldı. Bugünden itibaren sadece internet üzerinden yayımlanacak gazete son kağıt baskısında okuyucularına  4 hatıra eki sürprizi yaptı. 

Gazetedeki son başyazıda, "30 yıl boyunca riyakarlıkla, cehaletle, despotlukla, yoksullukla, klişelerle, yalanla ve şöhret magaziniyle mücadele ettik. Yaptıklarımızı önemsiyorsanız, bize katılın, online olarak okumaya devam edin." denildi.

Gazetenin son kağıt baskısında, İngiltere Başbakanı David Cameron'ın "The Independent'ın son kağıt baskısını görmek üzücü. 30 yıl boyunca bu gazete düşünceli ve basiretli bir şekilde olayların kaydını tuttu. Belki her zaman aynı fikirde değildik ama Independent İngiltere'nin özgür basınının kalbinde hiç şüphesiz önemli bir rol oynadı." açıklamasıda vardı..
Son döemde günlük tirajı 40 bine düşen gazeteyi Rus milyarder Alexander Lebedev 2010'da sembolik 1 sterlinlik bedeli ödeyerek satın almış ve yönetimi oğluna devretmişti. Gazete 2003'te ABD ve İngiltere'nin liderliğindeki koalisyon güçlerince Irak'ı işgaline karşı yaptığı yayımlarla adını duyurmuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.