Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri diyarbakır Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ almanya Erdoğdu YKS yunanistan afad Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It) PENÇEKİLİT Operasyonu Roche İlaç Türkiye

İran Esad'ın Görev Süresinin Bitimine Kadar Kalmasından yana

İran lideri  Ayetullah Ali Hamaney'in başdanışmanı  Ali Ekber Velayeti,  Suriye Devlet Başkanı  Beşar Esad'ın görev süresi sonuna kadar (2021 yılına kadar) iktidarda kalması gerektiğinin altını çizdi.

 

 

"İRAN'IN KIRMIZI ÇİZGİSİ"

İran devlet televizyonunda katıldığı bir programda konuşan Velayeti, "Beşar Esad,  Suriye'nin 'yasal ve meşru' cumhurbaşkanıdır, gitmesi için her hangi bir şartın ortaya konulması  İran'ın kırmızı çizgisidir. Kendisini desteklemeye devem edeceğiz" dedi.

 

İRAN'IN SURİYE'DE BULUNMA GEREKÇESİ TERÖRLE MÜCADELE

Velayeti,  İran'ın  Suriye'de bulunma gerekçesini, "İran, bu ülkedeki meşru hükümetin talebi üzerine teröristlerle mücadele amacıyla orada bulunuyor" şeklinde açıkladı.

Rusya'nın  Suriye'de bulunmasının bu ülkedeki güç dengelerini  Beşar Esad'dan yana değiştirdiğini söyleyen Velayeti, " İran ve  Rusya  Suriye'de yakın işbirliği içinde" diye konuştu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.