Öne Çıkanlar abd sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE deprem

İsrail Mescid-i Aksa'nın Hatibini Gözaltına Aldı

İsrail Cuma Hutbesinde Kendilerini eleştirdi diye Mescid-i aksa hatibini gözaltına aldı.  

Kudüs İslami Vakıflar İdaresi Basın Sorumlusu Firas ed-Debes konu ile ilgili yazılı açıklama yaptı. Debes yaptığı açıklamada Şeyh Muhammed Selim'in cuma namazının ardından Mescid-i Aksa'dan çıkışı sırasında İsrail polisi tarafından gözaltına alındığını açıkladı.

Açıklamada konu ile ilgili ayrıntılara yer verilmezken yerel kaynaklar ise, hatip Selim'in, cuma hutbesi sırasında Yahudi yerleşimcilerin Mescid-i Aksa'ya yönelik baskınlarını eleştirdiğini, bu baskınları önlemek amacıyla cemaate Aksa'da bulunma çağrısı yaptığını söyledi.

İsrail makamlarından gözaltı kararı ve nedeni ile alakalı bir açıklama yapmazken, Yahudi yerleşimciler, İsrail askerlerinin koruması altında Aksa'ya baskınlar düzenliyor. Artan baskınları protesto eden Filistinliler ile İsrail askerleri arasında sık sık gerginlik yaşanıyor.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.