Öne Çıkanlar tbmm YENİ teb MazharFuat İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener çin DP Sözcüsü ve İzmir Milletvekili Haydar Altıntaş TOGG Alper Sümer Tediye Ödemeleri Ebru Baki Kimdir Sosyal Çalışmacı Kadrosuna atama ne zaman yapılacak

Karabağ Sorununda BM Kaygılı

Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Ban Ki-moon, Dağlık Karabağ’daki temas hattında patlak veren çatışmalardan “derin kaygı duyduğunu” belirterek, çatışmalara derhal son verilmesini istediğini dile getirdi.

BM Genel Sekreteri sözclük aracıyla yaptığı açıklamada, Ban Ki-moon, ateş hattındaki geniş çaptaki ateşkes ihallleri haberlerinden büyük rahatsızlık duyuyor. Tüm ilgili taraflardan derhal çatışmalara son vermelerini ve gerilimi azaltmaya yönelik adımlar atmalarını isteyen Ban Ki-moon, özellikle çatışmalarda ağır silahların kullanıldığı ve siviller dahil çok sayıda kayıp verildiği haberlerinden endişeli.

Ayrıca, Ban Ki-moon, Dağlık Karabağ sorununun çözümü için çalışan AGİT Minsk Grubu‘nun ve bu tehlikeli durumuna son vermek isteyen diğer tarafların çabalarına tam desteğini de belirtti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.