Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan bugünün gündemi pkk cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE ırak Pandemi gündem başlıkları fetö galatasaray

Küresel Yatırımcılar, Çin Ekonomisine Güveniyor

Kovid-19 salgınının dünya çapında yaygınlaştırdığı ekonomik yavaşlamaya karşın küresel yatırımcılar bu yıl Çin’e yaptıkları yatırımı ikiye katlayarak Çin ekonomisine güvenme konusundaki kararlılıklarını sürdürdü. Uzmanlar, bu durumun Çin ekonomisinin istikrarlı bir şekilde toparlanmaya devam etmesinden kaynaklandığını belirtiyor. Nitekim Çin, küresel yatırımcıların en önemli destinasyonu olma konumunu sürdürüyor.



Ticaret Bakanlığı, yılın ilk 11 ayı içinde Çin anakarasına yönelen doğrudan yabancı yatırım tutarının, bir önceki yılın aynı dönemine kıyasla yüzde 15,9 oranında artmış bulunduğunu; bu tutarın 1,04 trilyon yuana (157,2 milyar dolara) ulaşarak 2020 yılı tamamında gerçekleşen doğrudan yabancı yatırım toplamını aştığını vurguladı.

Öte yandan, yabancı yatırımın yapısına ilişkin olarak da ilerleme kaydedilmiş bulunuyor. Gerçekten de son yıllarda Çin, yabancı yatırıma yönelik kısıtlamaların üçte ikisini kaldırdı. Daraltılmış bulunan kısıtlama listesinin son durumu yakında açıklanacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.