Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

Şengal’a Irak Federal Güçlerinin Konuşlanması İstendi

Türkiye’nin PKK’ya karşı operasyon düzenleme niyetini açıkladığı, Irak’ın  kuzeyindeki  Şengal bölgesine, PKK’nın çekilmesinden sonra  Irak federal güçlerinin konuşlanması istendi.

Ninova İli Valisi Nofal Hamadi, Bağdat’ı Şengal’a önemli miktarda güç göndermeye çağırırken Yezidi nüfusuyla da tanınan Şengal için “Etnik yapısı karmaşık bir bölge olarak Şengal, IŞİD döneminde şiddete maruz kalmıştı. Bu yüzden PKK’nın çekilmesinden sonra acil güvenlik önlemleri alınmalı” dedi.

Rudaw İngilizce, bu konudaki haberinde PKK’nın Şengal’dan çekileceği duyurusunun, Türkiye’nin Şengal’da PKK’ya karşı opeasyon yapacağı açıklamalarını izlediğine dikkat çekti. Haberde, bu ay sırasında Ninova İl Konseyi’nin “vatandaşların, (Bağdat) yönetimin bölgeye dönmesini ve hizmet vermeye  yeniden başlatmasını talep ettiklerini belirterek  PKK ve Haşdi Şabi dahil tüm silahlı örgütlere Şengal’tan çekilmeye çağırdığı” belirtildi.

Rudaw, Peşmerge’nin, “tartışmalı” bir bölge olan Şengal’dan, Irak Kürt Bölgesi’nde Eylül ayında düzenlenen bağımsızlık referandumundan sonra Ekim ayında çekildiğini kaydetti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.