Öne Çıkanlar sinema Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar türk telekom Prof. Dr. Rana Sanyal Büyük Macera 2: Sürpriz Misafir (Big Trip 2: Special Delivery) Kutsal Damacana 4 Ayı Kardeşler: Dünyaya Dönüş (Boonie Bears: Back to Earth Avatar: Suyun Yolu (Avatar: The Way of Water)

Shanghai Electric Wind Power Group, Kapasitesine 4.1 GW’lık Offshore RES Daha Ekledi

Shanghai Electric Wind Power Group, BloombergNEF’in “China's Top 10 Wind Turbine Manufacturers in 2021” raporuna göre ülkenin en büyük beş rüzgar türbin üreticisinden biri konumuna geldi. Çin rüzgar türbini imalatçılarının sıralamasını, 2021 yılı içinde yeni inşa edilen tesisler temelinde yapan rapor, Shanghai Electric Wind Power Grubu’nun rüzgar enerji üretim kapasitesini 5,18 GW artırarak beşinci sıraya ilerlediğini ve bu artışla  Çin pazarındaki payını da yüzde 9’a ulaştırdığını belirtiyor. Ancak girişim offshore-rüzgar santralı alanında 2021 yılı içinde oluşturduğu 4,1 GW’lık yeni kapasiteyle zirvede olmayı sürdürüyor.



2021 yılı içinde Çin’de yeni oluşturulan rüzgar enerjisi kapasitesi 55,8 GW olup ülke ikinci yıl üst üste 50 GW eşiğini geçti. Bu performans, piyasadaki güvensizlik ortamında ve küresel hammadde fiyatlarının arttığı ve bunun tedarik zincirlerini kesintiye uğrattığı bir dönemde gerçekleşti. Geçtiğimiz yıl zarfında işletmeye giren offshore tesisler yüzde 351 oranında artış göstererek 14,2 GW kapasiteye ulaştı.   

2006 yılında kurulan Shanghai Electric Wind Power faaliyeti çerçevesinde rüzgar türbinleri imal ediyor, rüzgar parkları oluşturuyor ve işletiyor, dijital rüzgar parkı yatırımları yapıp geliştiriyor, akıllı enerji tesisleri kuruyor. Grup geçtiğimiz yıl SEW11.0-208 platformunu dünyanın ilgili kamuoyuna tanıtmıştı. Girişimin bütünüyle kendi yapımı olan ve teknik özellikleriyle dikkat çeken platform, Asya’da türünün en büyüğüydü ve Çin’in offshore rüzgar teknolojisinde geliştirdiği inovasyonun göstergesi oldu.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.