Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist Hudut mühimmat bbp boyner Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı TOGG Kuşadası Belediyesi İçişleri Bakanı Süleyman Soylu

Suudi Dışişleri Bakanı Katar'la Barışma Koşullarını Açıkladı

Aralarında Suudi Arabistan ve Mısır’ın bulunduğu bazı Arap ülkelerinin Katar ile diplomatik bağlarını kesip bu ülkeye karşı yaptırımlar  getirmelerine ilişkin tartışmalar sürerken Suudi Arabistan Dışişleri Bakanı Adil Bin El Cubeyr, Katar ile ilişkilerin düzelmesi için bu ülkenin atması gereken adımları sıraladı. El Cubeyr, Katar’ın Hamas ve Müslüman Kardeşler’e desteğine son vermesi gerektiğinin altını çizdi.  

Katar merkezi El Cezire’ye göre, Paris’te gazetecilere konuşan El Cubeyr, Katar’ın “aşırı örgütlere ve  düşmanca medyasına destek ve başka ülkelerin içişlerine müdahale konularında birkaç yıl önce verdiği sözlerini yerine getirmesini istediklerini” belirtti. Suudi Bakan şöyle devam etti:
“Hiç kimse, Katar’a zarar vermek istemiyor. Ama o da hangi yönde ilerleyeceği konusunda karar vermesi gerekiyor. Bu adımı üzüntü ile attık, o politikaların sürdürülebilir olmadığını, değişmesi gerektiğini anlasın diye.”

El Cubeyr, Katar’ın “Hamas ve Müslüman Kardeşlere destek vererek Filistin Yönetimi ve Mısır’a zarar verdiğini” savunduğu açıklamalarında Katar’ın “sağduyu ve mantıkla hareket ederek doğru adımları atayacağı” inancını da dile getirdi.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.