Öne Çıkanlar çin tbmm chp gündem palandöken facebook Akşener Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Kuşadası Belediyesi Entübe Sayısı milliyetçi hareket partisi AİLE

Türk Konseyi Genel Sekreterinin Kırgızistan'daki Duruma İlişkin Beyanatı

Türk Konseyi Genel Sekreteri Baghdad Amreyev, Kırgız Cumhuriyeti'nde düzenlenen son parlamento seçimleri sonrasında yaşanan olaylardan duyduğu derin endişeyi dile getirerek, tüm siyasi grupları ve Kırgız vatandaşlarını her türlü şiddetten kaçınmaya ve ülkede siyasi ve sosyal istikrarın yeniden tesisi için hareket etmeye çağırmaktadır. 

,
Türk Konseyi Üye Devletleri, kardeş Kırgız halkının ve hükümet kurumlarının ülkedeki tüm anlaşmazlıkları, Kırgız Cumhuriyeti Anayasası ve ulusal mevzuatı çerçevesinde çözümleyebileceğine inanmaktadır.

Türk Konseyi'nin kurucu üyesi Kırgızistan, Orta Asya'nın bölgesel güvenliğinde ve Türk Dünyası ile bütünleşme süreçlerinde daima önemli bir faktör olmuştur. Kırgızistan'ın Türk Devletleri arasındaki işbirliğinin derinleşmesine katkılarının süreceğine inancımız tamdır.

Gelişmeleri yakından takip etmekte olan Türk Konseyi, kardeş Kırgızistan halkına barışçıl, bağımsız kalkınma ve refah arayışlarında her türlü desteği vermeye hazırdır.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.