Öne Çıkanlar fenerbahçe diyarbakır Türkiyede Koronavirüsten hayatını kaybedenlerin sayısı Hudut mühimmat Kuşadası Belediyesi Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu İstanbul Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları mahmut tanal haberleri DP Genel Başkanı Gültekin Uysal CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer chp niğde milletvekili ömer fethi gürer

Türkiye YPG mevzillerini bombalamayı sürdürürken Esad rejiminin başlıca destekçilerinden Rusya’dan da ağır eleştiriler geliyor. Rusya Dışişleri Bakanlığı, Suriye'nin kuzeyindeki birçok yerleşim biriminin “Türkiye tarafından vurulduğunu, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, altyapı tesislerinin ve evlerin yıkıldığını” iddia etti.

Rusya Dışişleri Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada, Türkiye'nin kısa bir süre önce Suriye hükümet güçleri ve Kürt milisler tarafından teröristlerden temizlenen yerleşim birimlerine yoğun saldırılar düzenlendiğini belirterek, “Suriye'nin Türkiye'nin agresif saldırılarına yanıt verme hakkını elinde bulundurduğunu” söyledi.

Suriye'nin kuzeyindeki birçok yerleşim biriminin Türkiye tarafından vurulduğunu, çok sayıda sivilin hayatını kaybettiğini ve yaralandığını, altyapı tesislerinin ve evlerin yıkıldığını öne süren Bakanlık, "Elde edilen bilgilere göre, Türkiye aynı zamanda yeni cihatçı grupların ve silahlı paralı askerlerin, Nusra Cephesi, IŞİD ve diğer terör örgütlerinin saflarına katılmalarını sağlıyor. Yaralı militanlar ve çeşitli gruplar, dinlenmeleri ve iyileşmeleri için sınır üzerinden Türkiye'ye götürülüyor" savlarına da yer verdi.

-“TÜRKİYE’NİN AGRESİF EYLEMLERİNDEN CİDDİ RAHATSIZLIK DUYUYORUZ”-

Sputnik tarafından yansıtılan açıklamanın sonunda, "Moskova'da Türkiye'nin komşusuna yönelik agresif eylemleriyle ilgili olarak ciddi rahatsızlık duyulduğu dile getiriliyor” denildikten sonra şu iddialarla devam ediliyor:

“Viyana, New York ve Münih'teki Suriye Destek Grubu toplantılarının katılımcı ülkesi Türkiye'nin uluslararası terörizme destek verdiğini ve BM Güvenlik Konseyi'nin ilgili kararlarının ve yükümlülüklerinin ihlal edildiğini görüyoruz. BM Güvenlik Konseyi'nin Ankara'nın Ortadoğu ve ötesinde barış ve güvenliği tehdit eden provokatif tutumunu değerlendirmesi için bu meselenin BM Güvenlik Konseyi'nin gündemine getirilmesini destekliyoruz."

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.