Öne Çıkanlar bugünün gündemi cumhurbaşkanı erdoğan abd gündem özeti AİLE ırak gündem başlıkları Pandemi galatasaray pkk CHP Adana Milletvekili Dr. Müzeyyen Şevkin MSB

ADÜ'de Turizm Değerlendirme Sempozyumu Düzenlendi

Adnan Menderes Üniversitesi (ADÜ) Turizm Fakültesi tarafından “2017 Türk Turizminin Değerlendirilmesi, 2018 Yılından Beklentiler ve Turist Memnuniyetinin Arttırılması” başlıklı bir sempozyum düzenlendi. Sempozyuma Kuşadası Kaymakamı Muammer Aksoy, Kuşadası Belediye Başkanı Özer Kayalı da katıldı.

Kuşadası Belediyesi’nden yapılan açıklamaya göre sempozyumun açılışında konuşan ADÜ Turizm Fakültesi Dekanı Abdullah Tanrısevdi, 2018 turizm sezonundan beklentilerin yüksek olduğunu belirterek "2016 ve 2017 turizm sezonlarını kötü kapatmış olsak da 2018 turizm sezonundan umutluyuz. Elimize ulaşan rezervasyon bilgileri durumun iyiye gittiğinin habercisi" dedi.

Yaşar Üniversitesi Turizm Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Orhan İçöz’ün oturum başkanlığını yaptığı sempozyumda turizm sektör temsilcileri Adnan Özsoy, Sebahattin Mert, Burçin Usta Özbay ile Handan Duygu Yurtçu 2016 ve 2017 sezonlarında kaybedilen turizm gelirleri, 2018 sezonundan beklentiler ve turist memnuniyeti konularında görüşlerini bildirdi. Özsoy ve Mert 2016 ve 2017 turizm sezonunun Türkiye için kötü geçtiğini belirterek 2018 sezonundan beklentilerin yükseldiğini ifade etti.

Burçin Usta Özbay, 2018 sezonunda Avrupalı turist rakamlarında artış beklendiğini belirterek turizmin bir devlet politikası haline gelmesi gerektiğini ifade etti.

Kuşadalı turizmci Handan Duygu Yurtçu ise uzun yıllardır turizm sektöründe olduğunu ve turizmin eski günlerine dönmesinde personele büyük rol düştüğünü belirtti. Turizmcinin her şeyden önce iyi insan ilişkisine sahip olması gerektiğini kaydeden Yurtçu, güler yüzlü personele ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.