Öne Çıkanlar deprem İdlib bugünün gündemi zam Dünyanın en kurak şehirleri Yalovada hava durumu deniz naki Wishbone Ash Da Vinci Robotik Cerrahi Yöntemi Dış Borç Stoku Ağustos 2023 Enflasyonu Dagi Pazarlama ve Kurumsal İletişim Direktörü Roda Palaoğlu

ALÜGS Tercihleri Başladı

Askeri Lise Mezunları İçin Üniversiteye Geçiş Sınavı (ALÜGS) sonucu ile yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için tercih işlemleri bugün 
başladı.
ÖSYM'nin internet sitesinden yapılan açıklamaya göre, adaylar 2016-ALÜGS sonuçlarına göre yükseköğretim programlarına yerleştirme işlemi için tercih işlemleri, 9-20 Eylül tarihleri arasında ÖSYM'nin http://www.osym.gov.tr internet adresinden elektronik ortamda 2016-ALÜGS Kılavuzu’nda yer alan yükseköğretim programlarından yapabilecek. Tercih işlemleri, 20 Eylül saat 23.59’da sona erecek ve süresi uzatılmayacak.
Adaylar, en çok 24 tercih yapabilecek. Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "tercih süresi" içerisinde "https://ais.osym.gov.tr" internet adresinden değişiklik yapabilecek.
Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda gerçekleştirecek. Tercihlerde değişiklik, tercihlerin kısmen ya da tamamen iptali gibi talepler içeren dilekçeler ÖSYM'de işleme alınmayacak. Tercih süresi tamamlandıktan sonra değişiklik yapılamayacak.
Yerleştirme işlemi, adayların ALÜGS puanları, tercihleri ve YÖK tarafından belirlenen yükseköğretim programlarının kontenjan ve koşulları göz önünde tutularak yapılacak.
Sınav sonuçlarına göre bir yükseköğretim programına yerleştirilen adayların kayıt hakları yalnız 2016-2017 öğretim yılı için geçerli olacak.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.