Öne Çıkanlar istanbul recep tayyip erdoğan haberleri terörist almanya diyarbakır PENÇEKİLİT Operasyonu Erdoğdu YKS Türkiye Kasaplar Federasyonu Başkanı Fazlı Yalçındağ yunanistan afad Aşkın Bununla Ne İlgisi Var (Whats Love Got to Do with It)

Doğru Tercih İçin 81 İlde 9 Bin 918 Komisyon Kuruldu

Millî Eğitim Bakanlığınca, üniversite ile ortaöğretim kurumlarına yerleştirme başvurusu yapacak öğrenciler için oluşturulan 9 bin 918 komisyonda, tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29 bin 854 öğretmen ve idareci, 81 ilde öğrenci ve velilere hizmet verilecek.
 
2016-2017 eğitim-öğretim yılı sonu itibarıyla 8 ve 12. sınıfı tamamlayan öğrenciler için sınavlar sonrası tercih süreci başladı. Öğrencilerin ortaöğretim kurumlarına yerleştirme tercihleri 14-24 Temmuz, ÖSYS tercihleri ise 18-26 Temmuz tarihleri arasında yapılacak.
  
Okullarda, alışveriş merkezlerinde, şehir meydanlarında, rehberlik ve araştırma merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde oluşturulan komisyonlarda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29 bin 854 öğretmen ve idareci 81 ilde öğrenci ve velilere hizmet verecek. Ayrıca, Millî Eğitim Bakanlığınca bu yıldan itibaren yaygınlaştırılması planlanan gezici komisyonları aracılığıyla da mümkün olan her yere ulaşılması hedefleniyor.
 
Öğrenci ve veliler, tercih komisyon yerlerini mezun oldukları okullarından, rehberlik ve araştırma merkezlerinden veya il/ilçe millî eğitim müdürlüklerinden öğrenebilecek.
 
“9918 Komisyonda Tercih Danışmanlığı Konusunda Donanımlı 29854 Öğretmen Ve İdarecimiz İle Birlikte Bu Yıl Da 81 İlde Sizlere Ve Öğrencilerimize Hizmet Vereceğiz”
 
Özel Eğitim ve Rehberlik Hizmetleri Genel Müdürü Celil Güngör tercih danışmanlığına ilişkin bir mesaj yayımladı. Güngör mesajında velilere seslenirken, şunları söyledi:
 
“Geçmiş yıllarda büyük ölçüde dershaneler tarafından kontrolsüz biçimde yürütülen tercih danışmanlığı hizmeti, dershanelerin kapatılması ile birlikte 2014-2015 eğitim-öğretim yılı sonundan itibaren Bakanlığımızca ülke genelinde yürütülmeye başlanmıştır. Okullarda, alışveriş merkezlerinde, şehir meydanlarında, Rehberlik ve Araştırma Merkezlerinde ve erişimin kolay olduğu yerlerde oluşturduğumuz 9918 komisyonda tercih danışmanlığı konusunda donanımlı 29854 öğretmen ve idarecimiz ile birlikte bu yıl da 81 ilde sizlere ve öğrencilerimize hizmet vereceğiz. Ayrıca bu yıldan itibaren yaygınlaştırmayı planladığımız gezici komisyonlarımız aracılığıyla da mümkün olan her yere ulaşmayı planladık”.
 
Güngör mesajının sonunda öğrencilere ve velilere başarılı bir tercih dönemi diledi.
 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.