Öne Çıkanlar abd cumhurbaşkanı erdoğan çin pkk bugünün gündemi tesk genel başkanı bendevi palandöken cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan gündem özeti AİLE Diyanet İşleri Başkanı Prof. Dr. Ali Erbaş ırak Pandemi

Sıra Dışı Dekan Tarım Vakfı Kurdu

Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi dekanlığına atandığından bu yana başta büyük bir işsizlik sorunu yaşayan ziraat mühendisi öğrencilerine iş bulma başta olmak üzere sıra dışı projeleriyle ilgi çeken Prof.Dr. Gökhan Söylemezoğlu Tarım Teknolojileri Eğitim Araştırma ve Geliştirme Vakfı (TATEV) kurdu.

Kuruluşu, Gökhan Söylemezoğlu, Yusuf Ersoy Yıldırım, İlhami Bayramin, Alper Beşiroğlu, Özgehan Özen, Ufuk Türker, Hasan Sabri Öztürk, Soner Kazaz, Mustafa Halim Perçin, Yusuf Kağan Kadıoğlu vakfetti.

Ankara'da çalışacak olan vakıf şu amaçları güdecek:
"Ülkemizde tarım ve tarım teknolojileri alanında (hassas tarım dahil) eğitim ve araştırma düzeyini yükseltmek, nitelikli insan kaynağı oluşturmak, sektör izleme faaliyetleri gerçekleştirmek ve tarımsal üretim için ulusal ölçekte politikalar üretmek, toprak, su, flora ve fauna gibi doğal varlıklarımızı korumak, sürdürülebilir kullanımı için araştırmalar ve planlamalar yapmak ve vakıf senedinde yazılı diğer amaçları gerçekleştirmek."

Vakfın Malvarlığı 60 bin TL Oldu

Yönetim Kurulu ise Gökhan Söylemezoğlu, Yusuf Ersoy Yıldırım, İlhami Bayramin'den oluştu.
Sona ermesi halinde vakfın malvarlığı ve hakları Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesine devredilecek.

Dekan’dan ‘’Çat Kapı’’ Ziyaretleri

Gökhan Söylemezoğlu akademik çalışmaları yanında halk günü düzenleyerek "Çat Kapı" ziyaretleri adı altında belli günlerde üniversite öğretim üyeleri, öğrenci, ziraat mühendisi, personel ve halkın kendisiyle randevusuz görüşebilecekleri ortam oluşturmuştu. 
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.