Öne Çıkanlar türkiye fenerbahçe diyarbakır terörist boyner TOGG Hudut bbp mühimmat abd Kuşadası Belediyesi zam

YGS İçin Okullar Hazır

Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS), yarın yapılacak. 160 soru bulunan sınav saat 10.00’da başlayacak ve 160 dakika sürecek.

Yarın yapılacak Yükseköğretime Geçiş Sınavı (YGS) öncesinde 173 sınav merkezindeki yaklaşık 7 bin 300 bina ve 117 bin salon, sınav için hazır hale getirildi.

Bugün sınav binaları 10.00 ve 16.00 saatleri arasında açık tutulacak. İsteyen adayların sınav salonlarını görmelerine izin verilerek gerekli kolaylığın sağlanması amacıyla bakanlıkça bütün illere talimat gönderildi.

Üniversiteye geçiş için ilk basamak olan YGS yarın tek oturumda yapılacak. 2 milyon 178 bin 563 adayın katılacağı sınav, 173 il ve ilçe sınav merkezinde, yaklaşık 7 bin 300 bina ve 117 bin salonda gerçekleştirilecek. Sınavda toplam 303 bin kişi görev alacak.

Adaylar, üzerinde sınava ilişkin bilgilerin yer aldığı giriş belgelerini T.C. kimlik numaraları ve şifreleriyle ÖSYM’nin internet adresinden edinebilecek. Adaylara ayrıca sınav giriş belgesi gönderilmeyecek.

YGS’ye girecek adayların, kimlik kontrolleri ve salonlara alım işlemleri için en geç 09.00’da sınavın yapılacağı binada hazır bulunmaları gerekiyor.

-YGS’DEKİ SORULARIN TAMAMI YAYINLANACAK-

YGS'deki soruların tamamı ÖSYM’nin internet adresinden yayınlanacak. “Temel Soru Kitapçığı” yayınlanacak soruların pazartesi veya salı günü yayınlanması bekleniyor.

-SONUÇLAR, 25 MART'TA AÇIKLANACAK-

ÖSYM, YGS sonuçlarını 25 Mart'ta açıklayacak. Adaylar sonuçlarını, T.C kimlik numaraları ve şifreleri ile “https://sonuc.osym.gov.tr” internet adresinden, SMS ve mobil uygulamalarından öğrenebilecek. Adaylara ayrıca bir sonuç belgesi gönderilmeyecek.

-NÜFUS MÜDÜRLÜKLERİ 13 MART’TA AÇIK OLACAK-

ÖSYM, YGS’ye girecek öğrencilerin mağduriyet yaşamaması için sınav günü açık olacak il ve ilçe nüfus müdürlüklerinin listesini duyurdu. 13 Şubat Pazar günü YGS’ye girecek adayların, nüfus cüzdanı edinmeleri için 13 Mart Pazar günü 07.00-10.15 saatleri arasında nüfus müdürlükleri açık olacak. İşlemlerin daha hızlı yapılabilmesi için sınava girecek adayların, nüfus cüzdanını daha hızlı almak için 2016 YGS Giriş Belgesi ile 2 fotoğrafı yanlarında götürmeleri gerekiyor. Nüfus cüzdanı almak için başvuran adaylar, nüfus müdürlüğü personeline ÖSYM'nin “https://ais.osym.gov.tr” internet adresinde yer alan 2016-ÖSYS başvuru bilgilerini gösterecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.