Öne Çıkanlar Covid19 Kovid19 ANTALYA Entübe Sayısı İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Ağır hasta sayısı Entube hasta sayısı Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk

YÖK Darbe Girişimini Avrupa’da Anlatacak

Yükseköğretim Kurulu (YÖK), rektörlerden oluşturacağı ekipleri Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Avrupa Birliği (AB), Bologna Süreci Grubu, Türk-Amerikan Bilim insanları ve Akademisyenleri Birliği'ne (TASSA) heyetler halinde göndererek yurtdışındaki yükseköğretim odaklı tüm kişi, kurum ve kuruluşları yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışması yapacak.
 
YÖK’ten yapılan açıklamada, geçtiğimiz hafta, darbe girişiminin ardından özellikle bin 577 dekanın istifasının istenmesine ve üniversitelerde açılan soruşturmalara yönelik yurtdışından gelen eleştiriler üzerine Türkiye'de darbe girişimi ve sonrasında yaşananlar ile FETÖ/PYD terör örgütüne karşı alınan önlemleri içeren bir mektubu, Avrupa Üniversiteler Birliği (EUA), Avrupa Birliği (AB), Bologna Süreci Grubu'na, Türk-Amerikan Bilim insanları ve Akademisyenleri Birliği'ne (TASSA) gönderdiğini anımsatıldı.
 
Yurtdışına rektör heyetleri gönderilecek
 
YÖK, önümüzdeki günlerde rektörlerden oluşturacağı ekipleri bu kurumlara heyetler halinde göndererek, yurtdışındaki yükseköğretim odaklı tüm kişi, kurum ve kuruluşları yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışması yapma kararı aldı. Yapılan açıklamada, bu heyetlerin 15 Temmuz darbe girişiminde yaşananları, Türkiye’deki akademik camianın FETÖ/PYD terör örgütünden temizlenmesine yönelik alınan kararları ve atılan tüm adımları muhataplarına anlatacağı belirtilirken, bu sayede onlardan haksız eleştiri ve açıklamaların yapılmasının önüne geçilmesinin hedeflendiği ifade edildi.
 
YÖK Başkanı Saraç da devreye girecek
 
Bu kapsamda YÖK Başkanı Yekta Saraç’ın Eylül ayı içerisinde Brüksel’e giderek, Avrupa Üniversiteler Birliği Başkanının da içerisinde yer aldığı ilgili birçok kuruluşun yetkilileriyle özel görüşmeler yapacağı belirtildi. YÖK Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Rahmi Er, konuya ilişkin şu açıklamada bulundu:

“Ülkemiz yurt dışında haksız bir suçlamayla karşı karşıya. Darbe girişimi bazı çevrelerce neredeyse yok sayılıyor, görülmek istenmiyor. Buna yurt dışı akademik camialar da maalesef dâhil. YÖK olarak bu konuda aktif davranıyoruz. Avrupa Üniversiteler Birliği de dâhil olmak üzere ilgili olduğumuz tüm kurum ve kuruluşlarla temasa geçtik. Onları aydınlatmaya çalışıyoruz. Önümüzdeki günlerde bu kurumlara heyetler göndereceğiz. Bir planlama dahilinde rektörlerden oluşan ekipler kurarak, yerinde bilgilendirme ve aydınlatma çalışmalarını yürüteceğiz. Bu kapsamda bizzat YÖK Başkanı Yekta Saraç hocamız, Brüksel’de ilgili kuruluşlarla görüşmelerde bulunacak.”
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.