Öne Çıkanlar sinema Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Paribu Cineverse Cuma günü vizyona girecek yeni filmler vizyona girecek yeni filmler Pandemi Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar İçişleri Bakanı Süleyman Soylu çukurova belediye başkanı soner çetin AİLE ırak abd

YÖK'ten Yükseköğretim Kurumları Sınavı'nda Değişiklik

Yükseköğretim Kurulu, "Öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde yeni ölçme sistemine ‘tedrici geçiş’ de dikkate alınarak TYT’de kısmi değişiklikler yapılmıştır." dedi.

Yükseköğretim Kurulu tarafından yapılan açıklamada; Yapılan müzakere ve analizler neticesinde Yükseköğretim Kurulu olarak öğrencilerimizin, ailelerinin ve kamuoyunun kaygılarını azaltıcı ve giderici yönde, yeni ölçme sistemine ‘tedrici geçiş’ de dikkate alınarak TYT’de kısmi değişiklikler yapılmıştır.

Yükseköğretim Kurumları Sınavının 1. oturumu olan Temel Yeterlilik sınavının tek günde yapılması yerine iki oturum şeklinde yapılmasına karar verildi. Birinci oturumu olan Temel Yeterlilik Testi'nin 23 Haziran 2018 Cumartesi sabahı, ikinci oturumun ise 24 Haziran 2018 Pazar sabahı yapılmasına ve Dil Sınavı'nın ise 24 Haziran 2018 Pazar günü öğleden sonra yapılmasına karar verildi. kararlaştırıldı.   

TYT sınavında öğrencilerin temel yeterliliklerinin esas alındığı Türkçe temel yeterlilik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Sosyal Bilimler (Coğrafya, Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi, Felsefe, Tarih) sorusu, Temel Matematik testindeki 40 soruya ek olarak 20 Fen Bilimleri sorusu (Biyoloji, Fizik, Kimya) olmak üzere toplam 120 soru yer alacaktır. Sosyal Bilimler ve Fen Bilimleri testlerindeki soru adetleri, derslerin ortaöğretim programlarındaki ders saatleri yoğunluğuna göre değil, öğrencilerin temel yetkinliklerinin oluşmasına katkı sağlayan bilim alanlarına göre biri diğerinden üstün tutulmadan mümkün olduğunca eşit olarak dağıtılmıştır.

Soru sayısı dikkate alınarak sınav süresi 135 dakika olarak belirlenmiştir

Birinci Oturum

Temel Yeterlilik Testi (TYT)

Temel Yeterlilik Testi

Soru

Sayısı

Toplam

Süre

Soru Başına Ortalama Süre

Türkçe

40

1,125 dk.

Sosyal Bilimler

  • Coğrafya: (5 soru)
  • Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi: (5 soru)
  • Felsefe: (5 soru)
  • Tarih: (5 soru)

20

Temel Matematik

40

Fen Bilimleri

  • Biyoloji: (6 soru)
  • Fizik: (7 soru)
  • Kimya: (7 soru)

20

Toplam

120

135 dk.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.