Öne Çıkanlar Covid19 ANTALYA Kovid19 Sağlık Bakanı Fahrettin Koca istanbul COVID19 aşısı Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk İçişleri Bakanı Süleyman Soylu Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel KPSS enflasyon çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığı

YÖK'ün YUDAB Başvuruları Başladı

Araştırma görevlileri için Yurt Dışı Araştırma Bursları (YUDAB) programına başvurular bugün başladı. Başvurular, 31 Temmuz’da sona erecek.

Yükseköğretim Kurulu, (YÖK) yaptığı açıklamayla YUDAB başvurularının 17 Nisan-31 Temmuz tarihleri arasında yapılacağını duyurdu. YÖK’ün açıklamasına göre ilk kez başlatılan YUDAB programı ile doktora tez aşamasında olup devlet üniversitelerinde görev yapmakta olan araştırma görevlilerinden tez konusu Türkiye’nin öncelikli alanlarıyla ilgili olanlara, en az 6 ay en fazla 1 yıl süreyle tezleri ile ilgili yurt dışında araştırma yapma imkanı sunulacak. YUDAB programından faydalanacak araştırma görevlilerinin yurt dışında bulunduğu süre içerisinde, bulundukları ülkelere göre aylık 2 bin 500-3 bin 500 Türk Lirası tutarında destek verilecek.

Bu kapsamda araştırma görevlileri, Times Higher Education, Academic Ranking of World Universities (Shanghai) ve QS World University Rankings tarafından yapılan dünya üniversite veya alan sıralamalarında son 3 yıl içerisinde ilk 500 içerisine giren üniversitelerden birinde doktora konuları kapsamında araştırma yapma fırsatı elde edebilecek.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.