Öne Çıkanlar KPSS berat albayrak fenerbahçe Ercan Resulov Peugeot Motorcycles Pi Sonsuzluk filmi Bugün tespit edilen hasta sayısı Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk Pietro Saletta 27 Ocak Gündemi Enis Berberoğlu

YÖK Üniversite Kayıt Tarihlerini Hatırlattı

Yükseköğretim Kurulu, üniversiteye kayıt yaptıracak adaylara kayıt tarihlerini hatırlattı. Buna göre, elektronik kayıt tarihi 12-16 Ağustos, kayıt tarihleri 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercih işlemleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri 6-9 Eylül olarak duyuruldu.

YÖK’ten yapılan açıklamada üniversiteye kayıt yaptıracak adaylara hatırlatma yapılarak, elektronik kayıt tarihi 12-16 Ağustos, kayıt tarihleri 15-19 Ağustos, ek yerleştirme tercih işlemleri 26-30 Ağustos, ek yerleştirme kayıt tarihleri 6-9 Eylül olarak duyuruldu.

KAYIT HAKKI KAZANIP MEZUN OLAMAYANLARA MÜJDE

YÖK, kayıt hakkı kazanıp mezun olamadığı için kayıt yaptıramayan adaylara geçici kayıt hakkı müjdesi verdi.

Buna göre, bir yükseköğretim programına kayıt hakkı kazanan ancak ortaöğretim kurumlarından mezun olamayarak bütünleme veya tek ders sınavına girecek adayların da belirlenen tarihlerde yükseköğretim kurumlarına geçici kayıtları yapılacak.

Açıklamada, bu adayların mezun olduklarına ilişkin belgelerini 30 Aralık 2016 tarihine kadar yükseköğretim kurumuna ibraz etmeleri halinde asıl kayıtlarının yapılacağı bildirildi. Bu tarihe kadar mezun olduklarını belgeleyemeyenlerin geçici kayıtlarının silineceği ve bu durumda olup belirlenen tarihlerde geçici kayıtlarını yaptırmayan adayların kayıtları yapılmayacağı ifade edildi.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.