Öne Çıkanlar terörist fenerbahçe Opeth Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk İsrail şehit Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel ihracat Liaoning diyarbakır Kuşadası Belediyesi Haberleri kültür ve turizm bakanlığı

“Bütçe Açığının GSYH’ya Oranının Bu Yıl Tahminimiz Olan Yüzde 3,4’ün De Altında Gerçekleşmesini Bekliyoruz”

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, "2002 yılında yüzde 11,1 seviyesinde olan bütçe açığının GSYH’ya oranının bu yıl tahminimiz olan yüzde 3,4’ün de altında gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi. 

Hazine ve Maliye Bakanı Dr. Nureddin Nebati, Türkiye-Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumunun açılış konuşmasını gerçekleştirdi. 

Türkiye - Suudi Arabistan İş ve Yatırım Forumu'nu Suudi Arabistan Yatırım Bakanı Khalid A. Al Falih ile İstanbul'da başlattıklarını belirten Bakan Nebati, Uluslararası sermaye piyasalarındaki ihraçlarımıza yatırımcılardan gelen bu güçlü talep, ülke ekonomimize duyulan güvenin somut bir yansımasıdır." dedi. 

İhracatın Kasım ayında yıllık 253,5 milyar dolarla, Cumhuriyet tarihimizin en yüksek seviyesine ulaşmış durumda olduğunu belirten Bakan Nebati, "2002 yılında yüzde 11,1 seviyesinde olan bütçe açığının GSYH’ya oranının bu yıl tahminimiz olan yüzde 3,4’ün de altında gerçekleşmesini bekliyoruz." dedi. 

Bakan Nebati, "Önümüzdeki dönemde çok daha hızlı mesafe alarak ticaret ve yatırımda hedeflediğimiz rakamlara kısa sürede erişeceğimize inanıyorum." dedi. 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.