Öne Çıkanlar berlin Metina filistin ırak yök Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal Çetin Düz Kimdir Koronavirüs Zeytin Dalı Harekatı Çin Dışişleri Bakanlığı CHP Genel Başkan Yardımcısı ve Parti Sözcüsü Bülent Tezcan atlasglobal

Çiftçiye Kayıt Uyarısı

Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Genel Başkanı Şemsi Bayraktar, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne (ÇKS) başvuruların, 30 Haziran 2016 Perşembe günü mesai saati bitiminde sona ereceğini bildirdi.

Bayraktar, ÇKS başvurusunu yaptırmayan üreticilerin, yıl içinde mazot, kimyevi gübre, yem bitkileri ve prim uygulamaları gibi desteklemelerden yararlanamayacaklarını belirterek, “Çiftçilerimizin içinde bulunduğumuz Ramazan ayında yoğunluk yaşanabileceği ihtimalini de göz önünde bulundurarak bir an önce ÇKS kayıtlarını yaptırmalarında fayda var. Çiftçilerimiz, odalarımızdan alacakları çiftçi belgesi ve diğer belgelerle Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’nın il ve ilçe müdürlüklerine başvurusunu yapmalıdır ” dedi.

Uygulanan desteklemelerin yanı sıra yıl içerisinde yaşanabilecek bir doğal afet sonucu meydana gelen zarar doğrultusunda kredi borçlarının ertelenmesi veya afet sonrası yapılacak her türlü tarımsal desteklemeler için ÇKS başvurularının mutlaka yapılması gerektiğini vurgulayan Bayraktar, şunları kaydetti:

“Çiftçilerimizin 30 Haziran 2016 tarihinden sonra sahip oldukları veya kiraladıkları tarım arazileri dışında yeni bir çiftçi ve arazi kaydı yapamayacak. Ancak çiftçilerimiz, içinde bulunulan üretim yılında ÇKS’ye kayıtlı tarım arazileri üzerindeki üretim bilgilerinin güncellenmesini, 15 Temmuz-15 Ağustos 2016 tarihleri arasında yaptırabilecekler. Mücbir sebeplerden kaynaklanan üretim bilgisi değişiklikleri üretim yılı içinde yapılabilecek.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.