Öne Çıkanlar terörist İsrail fenerbahçe Opeth Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Liaoning Kuşadası Belediyesi Haberleri kültür ve turizm bakanlığı diyarbakır Anket Judas Priest Koronavirüs entube hasta sayısı

İstanbul'un Haziran 2016 Enflasyonu Açıklandı

İstanbul Ticaret Odası ,Haziran ayında İstanbul'da perakende fiyatı en fazla artan ve azalan ürünleri, fiyatları ve değişim oranlarıyla birlikte açıkladı.

2016 Haziran ayında İTO’nun İstanbul Ücretliler Geçinme İndeksi’nde yer alan 242 ürünün 57’sinin perakende fiyatı artarken, 37 ürünün fiyatı düştü, 148 ürünün fiyatı ise değişmedi.

Haziran ayında en fazla sivri biber'in fiyatı arttı
Gıda harcamaları grubunda yer alan sivri biber 2016 Haziran ayı itibariyle yüzde 25.11 ile fiyatı en fazla artış gösteren ürün oldu.
Fiyatlarında artış yaşanan diğer maddeler yüzde 6,88 ile fuel oil, yüzde 3,43 ile salatalık ve yüzde 2,66 ile kuru pastalar oldu.

Fiyatı en fazla kiraz ucuzladı
2016 Haziran ayında ürün arzındaki artış nedeniyle kiraz yüzde 17.74 gerileme gösterek fiyatı en fazla azalış gösteren ürün oldu.
Fiyatında azalış izlenen diğer maddeler yüzde 15.44 ile kuru soğan, yüzde 13.99 ile erik ve yüzde 11.77 ile domates oldu.
 

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.