Öne Çıkanlar Hakkari AİLE Hadise deprem terör palandöken bugünün gündemi cumhurbaşkanı recep tayyip erdoğan abd başbakan binali yıldırım milli savunma bakanlığı Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk

İTO Başkan Adayı Teber: Kapım Tüm Üyelere Her Zaman Açık Olacak

İstanbul Ticaret Odası (İTO) başkanlığına adaylığını açıklayan iş adamı Abdullah Teber, İTO üyelerinin önemli bir kısmının İTO’nun ne iş yaptığını yeterince bilmediğini iddia ederek, “Bu, üyelerin değil yönetimlerin suçu. Göreve geldiğimde Başkanlık odasının kapısı herkese açık olacak” dedi.

400 bin üyesiyle Türkiye’nin en büyük sivil toplum kuruluşları arasında olan İTO’nun 9 Nisan 2018 tarihinde yapılacak başkanlık seçimi için adaylığını açıklayan eski Beylikdüzü Organize Sanayi Bölgesi Başkanı ve plastik ambalaj şirketi Tebplast’ın sahibi iş adamı Abdullah Teber, son üç dönemde İTO yönetimlerinin tüzükte belirtilen görevlerini yeterince yerine getiremediklerini iddia etti.

Teber yaptığı açıklamada, “Üyelerin sorunları  kamuoyuna yeterince anlatılamadı. Üyelerin yüzde 95’inin İTO’nun ne iş yaptığından haberi yok. Birçok üye İTO’yu sadece faaliyet belgesi verir sanıyor. Bunun sonucunda oda seçimlerinde oy kullanan üyelerin oranı ancak yüzde 4.5’larda kalıyor. Bu, üyelerin değil yönetimlerin suçu. Seçilirsem cep telefonum bütün üyelerin ulaşabileceği bir telefon olacak. Her arayan bizi bulabilecek. Oda başkanlığının kapısı herkese her zaman açık olacak” dedi.

“KOMİTELERİ AKTİF HALE GETİRECEĞİM”

Teber, göreve gelmesi halinde İTO meslek komitelerini aktif hale getireceğini belirterek, “Komitelerin çoğu şu an etkisiz durumda. Komite üyelerinin bir çoğu bile komitelerinin ne iş yaptığını bilmiyor. Dönemimde komite başkanları kendi alanlarının sorunlarıyla yakından ilgilenecek. İlgilenmeyenleri görevde tutmam. Üyelerin o kadar çok sorunu var ki. Ben üyelerin atölyelerine kadar gidip dertlerini dinleyeceğim, ürettiği malı satmaya yardımcı olacağım. Ben 5-10 kişilik gruplara dünya turu yaptırmayacağım, bu yapılan harcamaların gezilerin odaya katkısı nedir?” dedi.

“AİDATLAR DÜŞÜRÜLECEK”

İTO üyelerinden farklı nedenlerle alınan aidatların yüksek olduğunu savunan Teber, göreve gelmesi durumunda aidatları yasal olarak mümkün olan en alt düzeye çekeceğini ve şartları uygun olan üyelere faizsiz kredi sağlayarak üretim ve istihdama katkı sağlayacaklarını belirtti. Teber, “İTO’nun bunun için yeterli kaynakları var. Yeter ki doğru kullanılsın” dedi.

İSTANBUL TİCARET ODASI ÜNİVERSİTESİ ÜRETİME BAŞLAYACAK”

Teber, başkanlığı döneminde İstanbul Ticaret Üniversitesi Odası’nın da tıpkı bir fabrika gibi üretime başlayacağını ifade ederek, şunları kaydetti:

“1930’larda Türkiye’de silah üreten üniversite olduğunu pek az kişi bilir. Bizim üniversitemizi de sadece ders değil aynı zamanda bir fabrika gibi üretim merkezine dönüştürerek öğrencilerimizin iş yaşamını okurken öğrenmesini sağlayabiliriz. Bir eğitim seferberliği başlatacağız. Hem oda içerisinde üyelerin kendi alanlarında yeni bilgiler öğrenmesine hem de MEB’le işbirliği içinde ihtiyaç olan yerlerde mesleki eğitim veren okulların açılmasına öncülük edeceğiz. Bu şekilde istihdama katkı sağlayacağız.”

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.