Öne Çıkanlar terörist fenerbahçe Kuşadası Belediye Başkanı Ömer Günel Opeth İsrail kültür ve turizm bakanlığı Liaoning Judas Priest Koronavirüs entube hasta sayısı Entube hasta sayısı Anket CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut

İTO’nun Cumhurbaşkanlığı Sistemine ‘Evet’ Çağrısına İş Örgütlerinden Ortak İmza

Anayasa değişikliği paketinin TBMM’de görüşülmesinden önce Cumhurbaşkanlığı sistemine ‘evet’ çağrısı yapan İstanbul Ticaret Odası (İTO),  bu çağrıya destek veren iş dünyasının önde gelen sivil toplum kuruluşlarıyla birlikte ortak bildiriye imza attı.

TBMM’de Cumhurbaşkanlığı sistemine geçişi öngören Anayasa teklifinin görüşmeleri devam ederken, düzenlenen ilk geniş kapsamlı sektörel buluşmada STK başkanları, İTO öncülüğünde hazırlanan bildiriye destek verdi.  

İTO Başkanı Çağlar, “Çağrımızı yaptıktan kısa bir süre sonra sektörel sivil toplum mensuplarının gösterdiği duyarlılığa ve geniş bir mutabakatla atılan imzalara teşekkür ediyorum. Umuyorum ki Odamız ve sivil toplumumuzun bu girişimi, halen görüşmelerin sürdüğü TBMM’de parlamenterlerimizin vicdanlarında da ses bulacaktır” dedi.

-“AZİZ MİLLETİN SİNESİ EN GÜVENİLİR ADRESTİR”-

İTO öncülüğünde hazırlanan bildiri şöyle:

“Ekonomi için, milli seferberlik için, ülkemizin refahı, insanlarımızın mutluluğu için…

Çağdaş medeniyet seviyesine ulaşmak için, prangalarımızdan kurtulmak için...

Yeni bir anayasa istiyoruz ve Cumhurbaşkanlığı Sistemine "evet" diyoruz.

Özellikle altını çizmek isteriz ki, bizler rejimi değil, sistemi tartışıyoruz. 94 yıllık tecrübemize dayanarak sistemin ürettiği her türlü eksikliğin artık bertaraf edilmesi gerektiğine inanıyoruz. Bu nedenle anayasal noktadan başlayıp yeni bir modelin tesisine ihtiyaç duyuyoruz ve halkımızın tercihlerine güveniyoruz.

2010 yılındaki referandum ile Cumhurbaşkanı’nın halk tarafından seçilmesinin önünü açan milletimiz, 2014 yılında da ilk kez kendi Cumhurbaşkanı’nı kendisi seçmiştir. Bu nedenle bu milletin teveccühü ile başa gelen Cumhurbaşkanı’nın artık temsili bir makam olmaktan çıkarılması tabii ve zaruridir. Şüphesiz; milli iradeye dayanmayan hiçbir güç, hiçbir yapı ve siyasal hareket meşru ve kalıcı değildir.

Bu nedenle, koalisyonlara geçit vermeyerek kalıcı istikrara güvence sunan ve fiili durumu resmiyete taşıyarak milletin iradesine dayanan Cumhurbaşkanlığı Sisteminin

Türkiye’ye sağlam bir yol haritası sunacağına yürekten inanıyoruz.

Artık prangalardan kurtulmanın zamanıdır. Ve her zaman olduğu gibi bugün de biliyoruz ki; aziz milletin sinesi en güvenilir adrestir.”

Ortak bildiriye imza atan sivil toplum kuruluşları ise şunlar:

Basın Yayın Birliği (BASYAYBİR), Enerji Verimliliği Derneği, İstanbul Gümrük Müşavirleri Derneği (İGMD), İstanbul Taşımacılar Birliği Derneği (İSTAB), Kürk Sanayicileri ve İş Adamları Derneği (KSİAD), Laleli Sanayici ve İş Adamları Derneği (LASİAD), Lisanslı Emlak Müşavirleri ve Komisyoncuları Derneği (LEMDER), Merter Sanayici ve İş Adamları Derneği (MESİAD), Mobil Servis Sağlayıcı İş Adamları Derneği (MOBİLSİAD), Osmanbey Tekstilci İşadamları Derneği (OTİAD), Örme Sanayicileri Derneği (ÖRSAD),  Saraciye Sanayicileri Derneği (SSD), Türkiye Ayakkabı Sanayicileri Derneği (TASD), Tüm İç Giyim Sanayiciler Derneği (TİGSAD), Tüm Otobüsçüler Derneği (TODER), Tüm Otobüsçüler Federasyonu (TOF), Tüm Özel Öğretim Kurumları Derneği (TÖDER), Türkiye Triko Sanayicileri Derneği (TRİSAD), Uluslararası Nakliyeciler Derneği (UND), Uydu Elektronik İletişim İş İnsanları Derneği (TUYAD), Yapı Denetim Kuruluşları Birliği Derneği.

Avatar
Adınız
Yorum Gönder
Kalan Karakter:
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir.×
Dikkat! Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.